jobb just nu!

Yrkeslärare på Fordonsprogrammet-inriktning transport

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Nu söker vi på Fordons- och transportprogrammet-inriktning transport, en ny kollega! Hos oss finns idag elva klasser fördelade på tre årskurser, där det i genomsnitt går 15 elever i varje klass. Våra elever har roligt, får ta ansvar och växer som människor. Inriktningen transport ska ge kunskaper inom trafikkunskap, transportsystem och logistik, och kan bland annat leda till arbete som yrkesförare. Vi har våra lokaler vid Ekebygropen i Eskilstuna, på Västeråsvägen 174.

Hösten 2019 kommer det att ske en stor ombyggnation vid Ekeby grusgrop, som är en rejäl satsning för Fordonsprogrammet. Vi vill med detta bidra till en mer attraktiv arbetsplats för både elever och för lärare.

Är du nyfiken på hur en arbetsdag hos oss kan se ut? Läs vidare i annonsen!

Arbetsuppgifter

Som yrkeslärare hos oss kommer du bland annat att undervisa elever i Körkortsutbildning B, C, CE både teoretiskt och praktiskt samt ansvara för våra YKB-utbildningar. Du arbetar med uppföljning av elevers arbete både i skolan och för det arbetsförlagda lärandet (APL), där ditt mål är att varje elev ska uppnå de kunskapsmål som finns för respektive årskurs och ämne. I din roll ingår det även mentorskap.

Förutom att möta elever kommer du att samverka både med externa aktörer och med oss inom skolan. Några exempel på externa kontakter kan vara branschorganisationer och transportstyrelsen, Trafikverket, eller handledare på åkerier som bidrar med APL-platser. Dina interna kontaktytor är de resurser som vi har tillgång till, som till exempel speciallärare/specialpedagoger, kurator, studie- och yrkesvägledare, skolsköterska och dina arbetslags- och ämneskollegor. Du kommer även att möta vårdnadshavare.

Hos oss tillhör du arbetslaget på Fordons- och transportprogrammet vid Rekarnegymnsiet, men du har din arbetsplats vid Ekebygropen.

Vi ser gärna en jämnare könsfördelning i gruppen, då gruppens majoritet är män. Därför uppmuntrar vi särskilt dig som kvinna att söka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning och har god kännedom och tidigare erfarenhet från åkeribranschen, där du arbetat som till exempel yrkeschaufför. Du behöver ha körkort B, C och CE för att vara aktuell för den här tjänsten.

Du som söker har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, men vi ser gärna att du kan fler språk än svenska.
Det är starkt meriterande om du har arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som trafiklärare och om du har tidigare erfarenhet av förarprövning utifrån något regelverk. Det är även starkt meriterande om du har erfarenhet av körkorts- & YKB-utbildning och har erfarenhet av yrkesutbildning (valen), inom gymnasieskolan.

Vi ser positivt på om du har gått instruktörsutbildning för truck och har erfarenhet av anläggningsfordon så som hjullastare, men det är inget krav.

För att trivas hos oss behöver du vara en person som är flexibel och kan anpassa dig när det blir ändrade omständigheter. Du behöver vara en
ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet, där du på ett tydligt sätt kommunicerar med både elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi vill att du som söker tycker om att arbeta med elever på gymnasienivå och kan sätta dig in i deras känslor och tankar. Du är en person som har lätt för att skapa öppna och förtroendefulla relationer.

Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan senast 20 november.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-02-01

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4856

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Ferietjänst

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.