Vikarier till bemanningsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Är du nyfiken och flexibel? Trivs du med att möta människor och vill ha ett händelserikt och varierande jobb där ingen arbetsdag är den andra lik? Då kan uppdraget som vikarie hos oss vara något för dig!

Strängnäs kommuns Bemanningsenhet söker nu vikarier till våra särskilda boenden (äldreboenden) och till vår hemtjänst. Som vikarier arbetar du vid behov, med timlön, och avtalet omfattar avtalade arbetstillfällen och tider. Ett nytt anställningsförhållande påbörjas varje gång ett nytt arbetspass påbörjas.

Arbetsuppgifter

Arbetar du på något av våra fina särskilda boenden så hjälper du våra brukare på plats på boendet med sådant som de behöver stöd på daglig basis. Stor del av arbetet utför du enskilt tillsammans med brukaren men du har kollegor på plats och tillsammans fördelar ni vad som behöver göras under arbetspasset.

Inom hemtjänsten så arbetar du med våra brukare i deras egna hem och stöttar dem med de uppgifter de har fått beviljade. Under ditt arbetspass så går, cyklar eller kör du bil mellan brukarnas hem. Besöken ute i hemmen gör du oftast själv men du ingår i ett arbetslag.

Dokumentation ingår i arbetet och dina arbetstider varierar och kan vara dag, kväll och helg. Vi söker också nattpersonal till några av våra enheter.

För att vara aktuell för anställning behöver du kunna ta dig till och från arbetet även på kvällar och helger utan att alltid vara beroende av lokaltrafiken. Detta är särskilt viktigt om du söker sommarjobb på något av våra boenden utanför centrala Strängnäs, t ex Vansö, Åkers Styckebruk, Stallarholmen och Mariefred.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska,
• är van att använda IT som ett stöd i vardagen då viss dokumentation och schemaläggning görs i våra system,
• är 18 år fyllda.

Det är meriterande om du har:
• utbildning inom omvårdnad.
• tidigare erfarenhet av arbete inom vården.
• B-körkort samt körvana, om du vill arbeta inom hemtjänsten.

Om du arbetar inom hemtjänsten så behöver du vara förberedd på att husdjur kan finnas i våra brukares hem.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss! Vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet. En positiv inställning till arbetet och ett stort intresse av att arbeta med människor är grunden för att du ska trivas hos oss. Du är öppen, lyhörd och har lätt att samarbeta med andra. Hos oss är ingen dag den andra lik och du trivs med variation och kan lätt ställa om ifall oförutsedda händelser sker i arbetet.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   121/24

Gör ansökan

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 38 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Strängnäs kommun rökfri arbetstid.

För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas innan anställning.

Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning.

I samband med att du har sökt arbete hos oss och för att vi ska kunna hantera din ansökan, behandlar Strängnäs kommun dina personuppgifter. Du kan läsa mer om vad detta innebär via vår hemsida; https://www.strangnas.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/personuppgifter-i-strangnas-kommun

Strängnäs kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.