jobb just nu!

Vikarier inom vård och omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Är du en lyhörd och ansvarstagande person med ett stort intresse för andra människor och som vill vara med och skapa livsglädje?

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster för alla. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga insatser på innovativ teknik i framkant.

Oavsett om du vill jobba med äldre eller personer med funktionsnedsättning så är vi alltid i behov av duktiga medarbetare som vill arbeta med händer, hjärta och hjärna. Dina arbetsuppgifter kan variera och du får möta olika individer, alla med sina egna behov och personligheter.

Arbetsuppgifter

Omsorgs- och socialförvaltningen har flera verksamhetsområden som du kan välja på:

- Hemtjänst
- Socialpsykiatrin
- Korttidsboende/rehabilitering
- Gruppboende och korttidsboende LSS
- Vårdboende äldreomsorg

Du behövs när ordinarie personal är sjuk, har semester eller annan ledighet.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att utifrån individuella behov ge stöd och service samt omvårdnad. En arbetsdag kan bestå av hjälp vid personlig hygien, medicinhantering, matlagning, och rehabträning. Det handlar även om att genom olika aktiviteter skapa livsglädje och motivation hos den enskilde genom till exempel promenader och utflykter.

Som ny timvikarie får du en individuell introduktionsplan. Vi vet att alla är olika och därför är introduktionen anpassad efter dina och verksamhetens behov.
Du kan påverka och styra din arbetstid genom webbprogrammet Time Care pool och du kan komma att bokas med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta.
Du kan alltid kontakta Planeringsenheten vid frågor och funderingar. Vi finns till för dig.

Arbetstiden varierar utifrån verksamheternas behov dag, kväll, natt och helg.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har fyllt 18 år och genomfört en gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg är det bra men även du som inte har erfarenhet är välkommen att söka.

Som person är du engagerad, lojal och har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och trivs i mötet med andra människor. Då vi enligt lag är skyldiga att dokumentera vårt arbete är det av stor vikt att du har datavana samt kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Inom vissa verksamheter krävs B-körkort för manuell växellåda.

Som ny vikarie får du en individuell introduktionsplan. Vi vet att alla är olika och därför är introduktionen anpassad efter dina och verksamhetens behov. För oss är det viktigt att ge dig rätt förutsättningar så du känner trygghet i din yrkesroll.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din intresseanmälan redan idag! Vi kontaktar dig om vårt behov matchar din kompetens. Om du kallas till intervju ska du ta med, legitimation, betyg, arbetsgivarintyg eller tjänstgöringsintyg från tidigare arbetsgivare.

Du kan alltid kontakta Planeringsenheten vid frågor och funderingar. Vi finns till för dig.

Är du nyfiken på att arbeta hos oss? Häng med i vår vardag och utveckling på Instagram, www.instagram.com/diggamjolby

Anställningens omfattning

Tillträde sker löpande.

Ansökan

Referensnummer:   602/2019

Gör ansökan

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.