Vikarier inom Äldreomsorg och Stöd till personer med funktionsnedsättning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nu söker vi fler personer som vill ha ett mycket viktigt och roligt jobb!
Vill du jobba med att hjälpa människor ska du jobba hos oss.

Vi söker dig som vill arbeta som timvikarie inom äldreomsorgen och inom våra verksamheter för stöd till personer med funktionsnedsättning, i deras hem eller på boenden.
Vi har verksamheter i Valdemarsvik, Gusum, Ringarum och Gryt.

Arbetsuppgifter

Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande jobb. Där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag.

Din arbetsdag är fylld med arbetsuppgifter där du hjälper till med personlig hygien, att klä sig, medicinhantering, matlagning, inköp, städ, tvätt, rehabiliteringsträning och kontakt med anhöriga m.m. Det innebär även att skapa livsglädje, motivation och inspiration för våra boende och brukare genom till exempel promenader, social tid och andra aktiviteter.

Vi söker dig som vill arbeta heltid, deltid, dag eller natt inom äldreomsorgen och inom våra verksamheter för stöd till personer med funktionsnedsättning i Valdemarsviks kommun.
Vi söker vikarier som vill jobba som personliga assistenter, i våra hemtjänstgrupper, på våra boenden inom äldreomsorgen eller i våra verksamheter inom stöd vid funktionsnedsättning.

Kvalifikationer

Det är meriterande om du har en avslutad eller pågående utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet, sjuksköterskeprogrammet eller annan lämplig omvårdnadsutbildning. Det är också meriterande om du har arbetslivserfarenheter inom omvårdnadsarbete.

Vi kräver inga förkunskaper eller arbetslivserfarenhet men för att trivas och göra ett bra jobb behöver du ha ett genuint intresse för människor.
Som person är du lugn, lyhörd och trygg i dig själv och du tycker om att arbeta med människor. Du har en god förmåga att både arbeta självständigt och med andra.
Vi kommer att se till din sociala kompetens och att det finns en vilja att lära sig ett värdefullt yrke.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inom alla områden behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift samt vara öppen för delegeringsansvar. Du bör ha god datorvana då vi arbetar med elektronisk dokumentation.

B-körkort erfordras för arbete inom hemtjänsten och inom stöd vid funktionsnedsättning. Ange i din ansökan om du har körkort.

För att arbeta hos oss måste du ha fyllt 18 år.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   725e/2021

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Övrigt

Inkomna ansökningshandlingar behandlas och urval till intervjuer görs löpande under hela ansökningstiden så vänta inte med att ansöka!
Vi ser fram emot just din ansökan!

I frågeformuläret som är kopplat till ansökan besvarar du bl.a. om du vill arbeta hel- eller deltid, dag- eller natt samt inom vilken typ av verksamhet du helst vill arbeta.

Som vikarie hos oss lägger du dig tillgänglig de dagar och tider du kan jobba i en egen kalender i vårt system Time Care Pool. Därefter blir du bokad el. förfrågad om arbetspass via sms, utefter de behov som finns i våra verksamheter.Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E 22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 900 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet.
Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 700 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.valdemarsvik.se och ta del av vår Vision 2025.
Sektor Stöd och Omsorg har ca 350 medarbetare som arbetar inom socialtjänst, äldreomsorg, hälso- och sjukvård eller inom stöd vid funktionsnedsättning. Vårt uppdrag är omfattande och en viktig del av den samhällsservice vi vill ge våra kommuninnevånare.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Valdemarsviks kommun tillämpar rökfri arbetstid.