jobb just nu!

Vi utökar med lärare i svenska A till Årbyskolans förberedelseklass! Är det du?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Årbyskolan är belägen vid infarten till Eskilstuna centrum från E20 i det trivsamma villaområdet Röksta. Skolan har ca 700 elever från förskoleklass till åk 9, samt ca 120 pedagoger, vilket skapar trygghet och kontinuitet. På Årbyskolan ger vi eleverna redskapen för att nå goda resultat och förverkliga sina framtidsdrömmar. Här finns värme, omtanke, ordning och reda. Våra elever och personal visar hänsyn och tolerans mot varandra.

I skolans lokaler finns även grundsärskola årskurs f-9. Skolan har stora möjligheter till rekreation och idrott med bland annat Årbyskogen, Bollhuset och idrottsplanerna vid Balsta i skolans omedelbara närhet. Årbyskolan ger varje elev förutsättningar att välja sitt eget liv i en föränderlig värld.

På skolan finns också vårt operativa team som jobbar med den sociala hållbarheten. De är åtta personer och har sin placering i hjärtat av skolan, vårt uppehållsrum där eleverna har sina raster. I teamet ingår personer med olika utbildningsbakgrund och erfarenhet som fritidsledare, språkstödjare, elevassistenter, fältarbetare och kurator. Operativa teamet håller i motiverande samtal med elever, lägger upp struktur och planering för elever som behöver extra stöd, finns på plats i klassrummen och utanför, hämtar och lämnar elever som annars inte kommer till skolan, håller i kontakter med vårdnadshavare, med mera.

Arbetsuppgifter

Vi ser att vi behöver utöka vår verksamhet och söker nu en lärare i svenska a till vår förberedelseklass! Här kommer du jobba nära tillsammans med en till kollega för att skapa en så bra undervisning som möjligt för våra nyanlända elever.

I förberedelseklassen går cirka 25 elever som är indelade i två grupper - en för årskurs 1-6 och en för årskurs 7-9. Tillsammans med den andra läraren planerar, genomför och utvärderar ni undervisningen. I din förberedelseklass går eleverna på heltid de första 1-2 månaderna för att sedan successivt gå ut i sina tilltänkta klasser. När de sedan ska gå över till sina klasser har du en viktig roll i att skapa trygghet för eleven genom ett gott samarbete med ansvarig lärare som också ska ta del av elevens kunskapsnivå.

I rollen ingår att du planerar elevernas lektioner och lägger deras schema utifrån de andra lektionerna som eleverna deltar i utanför förberedelseklassen. I din undervisning är du flexibel och du gillar att anpassa då dina elever kommer att ha olika kunskapsnivåer. Som svenska a lärare kommer du också ha kontakt med andra lärare i allt från årskurs 1 till årskurs 9, vilket vi också tror att du gillar!

Våra nyanlända elever trivs väldigt bra i förberedelseklassen, vilket vi ser som ett gott betyg, men är också en utmaning för dig att motivera och göra eleverna trygga när de ska ut till sina nya klasser.

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker gillar att arbeta med nyanlända elever och är skicklig på det. Vi ser gärna att du bidrar med nya tankar och idéer för undervisning av nyanlända och vill utveckla arbetssätt.

För tjänsten behöver du:
- Ha lärarexamen med behörighet att undervisa i svenska a för någon/några årskurser 1-9.
- Ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Erfarenhet av skriftlig dokumentation
- Erfarenhet av undervisning enligt LGR11, genom VFU eller arbete

Meriterande för tjänsten är:
- Behörighet i annat ämne förutom svenska a
- Erfarenhet av undervisning av nyanlända elever i grundskolan
- Erfarenhet av mentorsskap och har erfarenhet av att leda och genomföra utvecklingssamtal

Du som trivs här är flexibel då förberedelseklassen aldrig är statisk. Du har god förmåga att systematiskt strukturera och planera, men kastar om planeringen när det behövs. Du är duktig på att anpassa din undervisning och har lätt att skapa relation till dina elever och kollegor. I den här rollen är det viktigt att kunna se sociala normer ur flera perspektiv och ha förståelse för att alla är olika och lär på olika sätt.

För rätt person är det här en utvecklande och spännande roll där du gör stor skillnad för våra elever!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4980

Gör ansökan

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.