jobb just nu!

Vi söker timvikarie till Äldreomsorgen, LSS/Socialpsykiatrin

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hallstahammar är en liten kommun med stora möjligheter där du som medarbetare är en viktig del av någonting större. Du är med och skapar en kommun där utveckling, kreativitet och nytänkande är viktiga delar av vår vision för framtiden.

På Bemanningsenheten arbetar vi med systemet Time Care Pool där du själv ansvarar för att lägga dig tillgänglig när du kan arbeta, vi bokar dig sedan på arbetspass utifrån verksamheternas behov. För att arbeta som timvikarie hos oss bör du kunna ställa upp med kort varsel och det krävs att du kan arbeta dag, kväll, helg eller natt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta som vikarie på timme inom vård och omsorg.

ÄLDREBOENDE:
I äldreomsorgen är du en del av vård- och omsorgstagarens vardag, du ger individuell vård och omsorg till de äldre, vilket innebär att du stödjer och motiverar personen att göra det de själva klarar av. En stor del av arbetet handlar om personliga omvårdnadsinsatser. Det kan vara hjälp och stöd vid personlig hygien, av- och påklädning, måltidssituationer samt vid sociala aktiviteter och utevistelser.

STÖD I EGET BOENDE:
Inom stöd i eget boende besöker du personer i deras hem. Du kommer att stötta brukaren till att leva ett självständigt och aktivt liv. Du hjälper dem med daglig vård, personlig hygien, vardagsbestyr och övrigt förkommande aktiviteter. Arbetet är flexibelt och ofta självständigt. Körkort är ett krav.

LSS:
Du ger stöd och service till personer som har begåvningsmässiga funktionsvariationer eller på grund av annan funktionsvariation har svårigheter i den dagliga livsföringen. Du arbetar på boende med barn, unga eller vuxna. Du hjälper personer i vardagen och följer med på olika aktiviteter. Arbetet är omväxlande och ansvarsfullt och brukarens behov styr arbetsdagen. De praktiska arbetsuppgifterna kan vara allt från att hjälpa till med vardagliga sysslor, matlagning, städning, personlig hygien och omvårdnad till sociala- och myndighetskontakter.

PERSONLIG ASSISTENT:
Som personlig assistent är du den förlängda armen i olika situationer oavsett om det är hemma hos personen eller på offentliga platser. Du är ett stöd så att brukaren kan leva det liv denne själv vill leva. Brukarens ålder, livssituation och familjeförhållanden kan se väldigt olika ut och arbetsuppgifterna är också därefter. Arbetsuppgifterna kan vara allt från att hjälpa till med de grundläggande behoven som av- och påklädning, daglig hygien, omvårdnad, kommunikation med andra människor till hjälp vid intag av måltider. Krav på körkort.

SOCIALPSYKIATRIN:
Som boendestödjare/skötare arbetar du med personer med psykiska funktionsvariationer som bor i olika boendeformer. Du stöttar och uppmuntrar personerna du jobbar åt, för att de ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vilket innebär; vara ett stöd för att skapa struktur i vardagen med t ex att sköta tvätt, inköp, kost, vardagsekonomi mm. Grunden i arbetet är personens egen vilja och önskan till förändring och du som medarbetare finns tillhanda för att stötta och vägleda personen i rätt riktning.

Kvalifikationer

Det är meriterande om du är utbildad vårdbiträde eller undersköterska samt har arbetserfarenhet.

Det är viktigt att du har förmåga att på ett professionellt sätt bemöta människor utifrån deras individuella förutsättningar och behov. Som person är du självgående och stresstålig med individen i fokus. Arbetet kräver att du är empatisk och ansvarskännande samt har lätt för att samarbeta med andra. Du har god social förmåga och trivs med att arbeta på ett flexibelt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du talar och skriver svenska obehindrat.

Arbetstiderna varierar beroende på vilken verksamhet man arbetar inom.
Daglig verksamhet innebär oftast dagtid, men att arbeta hemma hos brukaren eller på ett korttidshem, gruppboende, serviceboende och äldreboende innebär både kvälls-, natt- helg- och jourtjänstgöring.
Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tjänsterna kommer att tillsättas löpande.

Ansökan

Referensnummer:   C30408-2019-9

Gör ansökan

Övrigt

Hallstahammars kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökanden med kunskaper i finska i tal och skrift.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes vänligen men bestämt.