jobb just nu!

Vi söker förskollärare till familjecentralen city.

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Är du intresserad av att arbeta som förskollärare? Då ska du läsa vidare i den här annonsen!

Familjecentralen är en verksamhet där vi inom Eskilstuna Kommun tillsammans med Region Sörmland samverkar. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på familjen med fokus på barnens livssituation ur ett medicinskt, psykologiskt, socialt och pedagogiskt perspektiv. Vi erbjuder service till familjer utifrån fyra olika områden: Barnmorskemottagning, Barnavårdscentral, Öppen förskola och Resurs inom råd och stöd. Då vi är många olika yrkesroller som samverkar skapas möjlighet till ett helhetsgrepp kring familjen där både barn och föräldrar erbjuds stöd utifrån behov.

Allt vårt arbete bygger på ett vardagligt samarbete med familjerna vi möter. Vi arbetar hälsofrämjande och förebyggande och hos oss kan föräldrar och barn exempelvis leka tillsammans, träffa andra föräldrar och barn och få stöd samt delta i olika gruppaktiviteter som vi erbjuder. Verksamheten är kostnadsfri och öppen för alla.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare inom familjecentral arbetar du främst inom öppna förskolan där du arbetar för att upprätthålla en attraktiv och pedagogisk mötesplats där du välkomnar familjer med barn från 0-6 år med stimulerande aktiviteter utifrån familjernas behov. Skillnaden mellan en ordinarie förskollärartjänst är att du hos oss arbetar mer med stöd och vägledning till föräldrar i deras föräldraskap utifrån dina kunskaper gällande barns utveckling, lärande och stimulansbehov.

Förskolläraren har också i uppdrag att vägleda inom kommunens verksamheter, informera om förskolans verksamhet och socialtjänstens samt fungera uppsökande som en del i det förebyggande hälsofrämjande arbetet. Detta görs via delaktighet i BVC:s föräldragrupper, hembesök samt informationsträffar med föräldrar på närliggande förskolor och grundskolor.

Du kommer arbeta kontaktskapande mot barnfamiljer i området med syfte att stärka det sociala nätverket runt barn och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk högskoleutbildning som ger behörighet att arbeta mot dem yngre åren, exempelvis förskollärare eller tidigarelärare. För att möta familjernas skilda behov vill vi att du har stor erfarenhet och kunskap gällande barns utveckling och lärande. Du har stor vana av att arbeta med barn mellan 0-6 år och gärna inom ett mångkulturellt sammanhang. Vi vill att du har arbetat minst fem år inom förskola och erfarenheten behöver vara inom de senare åren. Har du även erfarenhet av familjestödjande arbete, utifrån ett bredare uppdrag än vad som ingår i en ordinarie förskollärartjänst, ses det som starkt meriterande. Det kan exempelvis vara erfarenhet av att hålla i föräldrautbildningar, samtalsstöd eller övrigt arbete inom området föräldraskap.

Som person önskar vi att du stimuleras av ett arbete som ger stort utrymme för frihet och kreativitet men samtidigt har en tydlig målbild. Du har en förmåga att skapa goda relationer. För rollen är det viktigt att du är en trygg person och vi förväntar oss att du har en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar. I den här rollen är det även av stor vikt att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.

Låter det spännande? Vi ser fram emot just din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5005

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Vardagar 07:30-16:00

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.