jobb just nu!

Verksamhetschef, Malå-Sorsele sjukstugor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Malå- och Sorsele sjukstugor bildar en gemensam basenhet med ca 65 medarbetare. De ingår med övriga sjukstugor och vissa verksamheter vid Lycksele lasarett i närsjukvårdsområdet Södra Lappland. Sjukstugorna fungerar som "minisjukhus" med vårdavdelning, viss röntgenutrustning och HC-mottagning och erbjuder vår befolkning tillgång till sjukvård hela dygnet, alla veckans dagar. Vi strävar ständigt framåt och med kombinationen av god kompetens och ny teknik står vi mitt i omställningen mot God och Nära vård.

Vill du prova på ett utmanade och utvecklande arbete i glesbygd så är du välkommen att söka dig till oss. Sorsele och Malå är båda två mindre samhällen på stor yta. Med sina totalt ca 5 000 invånare erbjuder de trots sin litenhet god samhällsservice och perfekta förhållanden för all typ av friluftsliv.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt.

Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och ifrågasätter samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.

Du är direkt underställd områdeschefen för närsjukvårdsområde Södra Lappland och utöver att leda och utveckla din egen verksamhet förväntas du bidra till helheten med en aktiv roll i ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet.

I förändringsarbetet med att skapa en God och nära Vård söker vi dig som tidigare har arbetat som chef/ledare. Du har erfarenhet av ledning och styrning i en komplex verksamhet. Vi ser det som meriterande om erfarenheten kommer från hälso- & sjukvård. Körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

För att lyckas i rollen som verksamhetschef är du en driven person med god samarbetsförmåga. Du leder dina underställda chefer och medarbetare med ett kommunikativt förhållningssätt där vi värdesätter att du är flexibel och lyhörd. Du har förmåga att tänka kreativt och behålla tålamodet.

Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat, vanligtvis 3 år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde.
Intervjuer kommer att hållas i första hand vecka 36.

Anställningens omfattning

Omgående eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   AW 20-22

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Uppdraget som (chefsbefattning) är ett tidsbegränsat förordnande på 3 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Västerbotten som motsvarar ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.