Vattensamordnare med inriktning mot samverkan och administration till Vattenmyndigheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett – myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter
• möjlighet att bidra till samhällsnytta
• kompetenta och engagerade kollegor
• goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö
• individanpassade anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Visst vill du jobba för hållbara vatten? Nu söker vi en vattensamordnare med inriktning mot samverkan och administration till Vattenmyndigheten för Bottenvikens vattendistrikt. Som vattensamordnare med inriktning mot samverkan och administration är du den som har huvudansvar för distriktets samverkan samt för vissa administrativa uppgifter på kansliet, såsom diarieföring och att föra mötesanteckningar på stående möten. Du ansvarar för den övergripande tidsplanen för vattenförvaltningsarbetet, planerar samråd, möten och konferenser, håller kontakten med referensgrupp och andra samverkansparter mm. Du kommer även att ingå i vattenmyndigheternas nationella arbetsgrupp som arbetar med samverkansfrågor och fungera som en länk mellan det regionala arbetet i vattendistriktet och det nationella arbetet. Huvudparten av arbetsuppgifterna sker dock på distriktet. Du stödjer även medarbetare och vattenvårdsdirektör i framtagandet och genomförandet av samverkans- och kommunikationsplaner.

Det regionala samverkansarbetet är en prioriterad uppgift. Du har en nyckelroll utifrån gällande åtgärdsprogram att leda och utveckla den regionala samverkan med vattenråd, myndigheter, kommuner och andra organisationer som berörs av vattenfrågorna i distriktet.

Som person är du utåtriktad och engagerad. Du tar initiativ och har förmåga att både starta, driva och avsluta projekt. Det är av yttersta vikt att du klarar av att ha flera bollar i luften samtidigt. Arbetet är både strategiskt och praktiskt och du ska trivas att jobba i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar. Uppdraget innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har ett öppet arbetsklimat och värnar vår arbetsglädje och laganda.

Även andra arbetsuppgifter inom enheten kan bli aktuella utifrån dina kunskaper, eller hur Länsstyrelsen och enhetens uppdrag kan komma att ändras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för vattenfrågor och som vill arbeta med att samverka för bättre vattenmiljöer och sprida information om vårt arbete.

Vi söker dig som:
• har akademisk examen med administrativ, samhällsvetenskaplig, naturvetenskaplig, eller teknisk inriktning eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig,
• har en mycket god kommunikativ förmåga och erfarenhet av att samarbeta med många aktörer,
• är duktig på administration och har erfarenhet av att leda projekt,
• har förmåga att anlägga ett brett samhällsperspektiv i arbetet,
• är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ och identifiera nödvändiga processer/steg i arbetet,
• har goda färdigheter i att kommunicera enkelt och begripligt samt presentera såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska.

Det är ytterligare en fördel om du har:
• har utbildning eller erfarenhet av strategiskt samverkansarbete,
• erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller kommun,
• har några års erfarenhet inom vattenfrågor,

Du har ett brett samhällsperspektiv och god analysförmåga. Du arbetar självständigt, strukturerat och med eget driv. Du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Att kunna arbeta med flera projekt och uppgifter samtidigt är viktigt. Du har lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
.

Anställningens omfattning

. Tillträde snarast efter överenskommelse
100%
Tillsvidare. Vi tillämpar provanställning på sex månader

Ansökan

Referensnummer:   A1052228

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.