jobb just nu!

VA-ingenjör/-projektör sökes till Vårgårda kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun.

Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.


Va-gruppen ansvarar för att leverera ett hälsosamt och rent dricksvatten till ca 6 000 invånare, att rena avloppsvatten för att skydda miljön och för att dagvatten avleds vid regn och snösmältning. Vi märker ett stort intresse för att ansluta till kommunalt VA, vilket innebär att vi satsar på våra anläggningar för att bygga upp och rusta för framtiden.

Arbetsuppgifter

Gata/VA-enheten söker en VA-ingenjör eller projektör som kan planera och leda insatser på kommunens ledningsnät och VA-anläggningar. Du kommer att spela en viktig roll i planeringen för Vårgårdas framtid och expansion.

I rollen som VA-ingenjör hanterar och planerar du ärenden gällande VA-anslutningar, förnyelse- och underhållsplanering av ledningsnätet, utbyggnadsprojekt, GIS-data gällande ledningsnät och övriga VA-ärenden.

Du kommer att arbeta både självständigt och i nära samarbete med övrig personal inom VA-gruppen. Ditt fokusområde kommer ligga inom ledningsnät och GIS, samt att leda upphandlade entreprenörer i aktuella projekt. Du måste kunna planera din arbetsdag och hitta flexibla lösningar. Arbetsområdet är brett och möjligheterna att påverka arbetet är goda. Du är en viktig del i att förmedla enhetens långsiktiga mål, samt att leda och vara kommunens kontaktperson i pågående och framtida investeringsprojekt.

Du rapporterar till chefen för Gata/VA.

Kvalifikationer

- Du har högskoleutbildning eller yrkesutbildning inom VA-teknik, mark och anläggning, eller vad som bedöms som likvärdig utbildning.
- Goda datakunskaper för att kunna arbeta med dokument, GIS-analyser, analysera mätdata, fjärravläsning m.m.
- Förstår, talar, läser och skriver svenska utan svårigheter.
- Du har körkort klass B.

Meriterande för tjänsten är:
- vana av kommunikation via olika kommunikationsvägar med fastighetsägare, entreprenörer, medborgare, myndigheter m.m.
- vana av arbetsplanering, projektledning, uppföljning av genomförda projekt m.m.
- kunskap om upphandlingar och kvalitetskrav inom VA-ledningsnät
- kunskap om GIS
- kunskap om VA-juridik
- kunskap om vattenprovtagning, egenkontroll och/eller riskanalyser
- kunskap om pumpar, el, energioptimering, styr/regler för VA-anläggningar
- utbildning i Arbete på väg.

Som person är du noggrann, strukturerad, mål- och resultatorienterad och fokuserar på lösningar. Andra viktiga egenskaper i vår verksamhet är ett gott sinne för service och kommunikation, samt flexibilitet och engagemang för såväl det dagliga arbetet som för ett positivt arbetsklimat i gruppen.

En förutsättning för tjänsten är en registerkontroll utan anmärkningar.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast efter överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   A847231

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Urval kan ske löpande genom att vi påbörjar intervjuer innan ansökningstiden har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:

Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.