VA-driftingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit!

Sigtuna Vatten & Renhållning AB är ett kommunägt bolag som driver och utvecklar VA- och avfallsverksamheten i Sigtuna kommun. Kommunen är en framtids- och tillväxtkommun med ca 49 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på
Arlanda flygplats.

Arbetsuppgifter

Har du ett stort intresse för drift och underhåll inom VA och vill jobba i en expansiv kommun? Då är det dig vi söker!

Rollen som VA-driftingenjör är ny hos oss och du kommer att jobba tillsammans med ett gäng engagerade och professionella medarbetare på VA-avdelningen. Vårt gemensamma uppdrag är att se till att vi har en säker och hållbar VA-försörjning nu och i framtiden.

I rollen som VA-driftingenjör ansvarar du för drift och utveckling av de driftsystem och digitala hjälpmedel som används i verksamheten samt att använda insamlad data från systemen för driftoptimering och utveckling av anläggningar och övrig verksamhet. Tillsammans med enhetschefen driver du arbetet med drift, underhåll och förnyelse inom områdena tekniska VA-anläggningar, digitala system, vattenmätning mm. Du kommer att hantera inkommande ärenden, samordning med driftpersonal, medarbetare på VA-avdelningen och andra aktörer både externt och internt och jobba i flera olika projekt. Du utgör en viktig funktion för VA-verksamheten och är delaktig i drift och utveckling av de verksamheter VA-huvudmannen ansvarar för.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för drift- och underhåll inom VA och kanske har du relevant utbildning och erfarenhet som VA-driftingenjör eller så har du annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har en god förståelse för VA-verksamheten och är van att arbeta i drift- och underhållssystem. Har du dessutom erfarenhet av SCADA/drift-system, PLC eller pumpteknik från tidigare arbete så är det meriterande. Du har god kommunikativ förmåga och kan därmed uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. I och med att tjänsten innebär systemansvar krävs goda datorkunskaper och B-körkort är ett krav.

Som person är du självständig och trygg i dig själv och i din yrkesroll. Du är van att arbeta strukturerat och organiserar och planerar ditt arbete väl. Du är nyfiken och håller dig uppdaterad inom ditt expertområde genom omvärldsbevakning och nätverkande och ser möjligheter i förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och för rätt person finns goda möjligheter att utvecklas. Tjänsten är nyinrättad och vi har förstås en tanke om vad den ska innehålla men tillsammans med dig formar vi den vidare.

Känner du igen dig i beskrivningen så är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C113017

Gör ansökan

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver godkänd registerprövning. I den här rekryteringen genomförs även ekonomisk och juridisk bakgrundskontroll på slutkandidaten som en del i Sigtuna kommuns trygghets- och säkerhetsarbete. Blir du vår slutkandidat kommer du att få mer information och kontrollen görs givetvis med ditt samtycke.

Sigtuna Vatten & renhållning AB erbjuder friskvårdsbidrag, och som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om oss på www.sigtunavatten.se och på www.sigtuna.se.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.