jobb just nu!

Vård och omsorgsförvaltningen söker timvikarier

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker nu dig som vill ha ett extraarbete som timvikarie till Vård och omsorgsförvaltningens Bemanningsenhet! Hos oss jobbar du hos våra brukare för att se till att de får bra omvårdnad och utvecklande vardag. Våra brukare varierar i ålder och vad de har för omsorgsbehov. Vi finns där behovet finns vilket innebär runt om i hela Eskilstuna kommun.

Vi på bemanningsenheten arbetar på uppdrag av vård- och omsorgsförvaltningens utförarverksamhet. Våra huvuduppdrag är att utveckla, utbilda och coacha vår personal inom både ordinarie- och tillfällig bemanning. Vi ser till att bemanna med bra vikarier vid ordinarie personals korttidsfrånvaro. Vi bemannar idag ca 180 arbetsplatser och 750 000 timmar per år.

Du styr själv hur mycket du önskar att arbeta. I vårt bokningssystem lägger du själv in vilka tider du är tillgänglig att arbeta och kan då bli erbjuden arbetspass utefter behovet ute i verksamheterna.

Detta kan vara din väg in i arbetslivet och till omsorgen inom Eskilstuna kommun samt ge dig möjlighet till att bredda din kompetens.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta nära människor och vara en viktig person i deras vardag? Har du förmågan att anpassa dig till olika situationer och miljöer? Är du en ansvarsfull och pålitlig medmänniska? Då vill vi att du söker dig till oss som timvikarie på bemanningsenheten!

Din uppgift är att stödja och motivera våra brukare med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar till en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Detta innebär att du både kan hjälpa brukaren i sitt egna hem, på boendet eller i andra sociala sammanhang.

Du arbetar utifrån varje brukares enskilda behov av stöd med målsättningen att våra brukare ska kunna vara delaktiga i samhället och leva ett så självständigt liv som möjligt. Beroende på vilken tjänst du söker kommer du att arbeta antingen med barn, ungdomar eller vuxna.

Arbetet innebär ett stort ansvar där du möter och umgås med brukarna och stöttar vid vardagliga uppgifter som matlagning, städ och tvätt, personlig hygien och ge mediciner, där personen är delaktig på sitt sätt. Arbetet innebär också att dokumentera och följa genomförandeplaner.

Vi söker dig som arbetar pedagogiskt i syfte att utveckla självständighet och delaktighet hos våra brukare. Du är nyfiken, ser och kan möta individen där hen är och dessutom kan anpassa omgivningen utifrån personens förutsättningar.

Du anger själv när du är tillgänglig för arbete, och blir utifrån det inbokat på arbetspass. Vi arbetar dag, kväll, natt och helg.

Just nu söker vi vikarier inom:
• Boendestödjare inom LSS/Socialpsykiatri. Här stöttar du vuxna brukare i hemmet eller på boende utifrån individens behov.
• Boendestödjare inom Socialpsykiatrins HVB. Ungdomarna har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa och behöver ditt stöd för att uppleva en begriplig och förutsägbar vardag. Hot om våld och våld kan förekomma.
• Personlig assistent. Här stöttar du en av våra vuxna brukare i hemmet och oftast arbetar du ensam. Dessa brukare har varierande funktionsnedsättning och ofta ett högt omvårdnadsbehov som gör att deras behov av stöd varierar.
• Omsorgsstödjare eller personlig assistent till LSS Barn. Här stöttar du barn och ungdomar antingen i hemmet, fritids eller på boende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är över 18 år och har en avslutad gymnasieutbildning, gärna från barn-och fritidsprogrammet eller omvårdnadsprogrammet.

Har du en pågående eftergymnasial utbildning, till exempel som beteendevetare, socionom eller någon annan omvårdnadsutbildning är det meriterande.

Vi ser det också som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med människor på något sätt, gärna med någon form av funktionsnedsättning.

En av våra viktiga arbetsuppgifter är att dela medicin till våra brukare, för att få göra det behöver du genomföra ett kunskapsprov hos vår sjuksköterska. Är du intresserad av tjänsten, förutsätter vi att du är intresserad av att göra kunskapsprovet.

Det är önskvärt att du har god datavana och du ska kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift. Talar du något annat språk än svenska kan det vara meriterande.

Vi ser det positivt om du har b-körkort. För vissa arbetsplatser är körkort ett krav.

De formella kraven är viktiga, men för oss är det också viktigt hur du är som person. För att kunna arbeta och trivas hos oss behöver du vara trygg och kunna ta stort eget ansvar. Det är viktigt att du som vikarie är pålitlig och har lätt att samarbeta och anpassa dig till olika miljöer.

Du är en lugn och stabil person som kan tänka nytt och hitta nya lösningar men det är samtidigt viktigt att du kan följa ramar och regler i arbetet. Du är också en person har lätt att sätta dig in i andra människors känslor och beteende, och är bra på att skapa och behålla relationer med andra.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så är det här ett uppdrag som väcker ditt intresse - ansök redan idag!

Välkommen till bemanningsenheten!

Anställningens omfattning

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   4892:2

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.