jobb just nu!

Vävnadskoordinator till Vävnadsbanken i Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vävnadsbanken i Lund tillhandahåller hornhinnor, hjärtklaffar, hud, ben, och hörselben för transplantationsändamål. Vävnadsbanken är Skandinaviens största multivävnadsbank som bland annat förser de skandinaviska länderna med hjärtklaffar och vid behov även andra länder i Europa. Vävnadsbanken förvaltar också ett antal biobanker för olika ändamål.

Arbetsuppgifter

Som vävnadskoordinator hos oss kommer du att vara ansvarig för en rad olika uppgifter relaterade till organ och vävnadsdonation, bland annat:

- Tillvaratagande av vävnader för transplantationsändamål
- Preparering av hornhinnor för transplantationsändamål
- Medicinsk utredning av potentiella donatorer
- Inhämtande av samtycke till donation genom samtal med anhöriga
- Dokumentation och registerarbete
- Deltagande i utbildningar, informationsmöten och föreläsningar

I tjänsten ingår dagliga resor till sjukhus i Södra sjukvårdsregionen med tjänstebil.
I rollen ingår även möjlighet till utbildning i att preparera olika typer av vävnader för transplantationsändamål samt möjlighet till deltagande i forskningsprojekt.

Du som söker bör vara beredd på viss flexibilitet i arbetstiderna och att det kan komma att bli nödvändigt med arbete på obekväm arbetstid.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad och legitimerad operationssjuksköterska/assistent alternativt läkare, inom rättsmedicin och/eller patologi. Du har tidigare arbetat i obduktionsmiljö eller på en operationsavdelning, och det är även meriterande om har erfarenhet av donationsverksamhet eller erfarenhet av tillvaratagande av vävnader inom rättsmedicin eller patologi alternativt. En förutsättning för tjänsten är att du är yrkesskicklig och med god manuell förmåga.

Det krävs även att du hanterar svenska samt engelska i tal och skrift, har basal datorkunskap och kan hantera Office-program, samt att du har giltigt B-körkort.

Som person tror vi att du är lyhörd och har en bra kommunikationsförmåga. Du hanterar konstruktiv kritik bra och arbetar lika bra självständigt som i grupp.

Ansökan

Referensnummer:   A834069

Gör ansökan

Anställning

07.30-16.00

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.