jobb just nu!

Utredare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Förvaltningsledningskontoret har till uppgift att vara en sammanhållande och styrande länk mellan barn- och utbildningsnämnden och Eskilstunas skolor och förskolor. Här finns bland annat kvalitet och kommunikation som är en del av barn- och utbildningsförvaltningens styrfunktion. Vi har även en roll som stödfunktion till förvaltningens enheter. På enheten arbetar registrator, utredare, kommunikatörer, kostkonsulent och internationell koordinator. Totalt är vi sexton medarbetare på enheten. Vi arbetar i fräscha lokaler i centrala Eskilstuna, nära både tåg och bussar.

Arbetsuppgifter

Vill du ha en arbetsdag med varierande arbetsuppgifter? Som utredare arbetar du med att handlägga och besluta i ärenden som rör särskoleplaceringar (grundskola och gymnasiet) tillsammans med placeringsteamet. Du handlägger även ärenden gällande kränkningar och klagomål på huvudmannanivå (BoU). Du ska säkerställa att de ekonomiska förutsättningarna likställs, oberoende av huvudman. Vid överklaganden och domstolsbeslut hanterar du även dessa. Andra arbetsuppgifter handlar om att ta emot synpunkter och klagomål från elever och vårdnadshavare och utreda dem. Du kommer även att delta i kommunens processutvecklingsgrupp för utbildning och du kommer att vara föredragande i nämnden för ärenden som rör dina sakområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning om minst 120 p/180 hp med inriktning mot pedagogik/specialpedagogik, lärare eller annan utbildning som arbetsgivaren anser är relevant för tjänsten. Du har minst 5 års erfarenhet av arbete inom skola. Du har vana av att arbeta med utredningar och remisser och du behöver ha tidigare erfarenhet från ett arbete där eget beslutsfattande ingår. Erfarenhet från arbete inom särskola ser vi som starkt meriterande.
Du är en van datoranvändare och är duktigt på att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och känner dig bekväm med att producera text och att hålla muntliga presentationer.
Vi vill att du har förmåga att självständigt kunna planera och prioritera ditt arbete. Du förstår vad som behöver göras och tar egna initiativ. Det är superviktigt att du är smidig i de kontakter du har både internt och externt och att du har förståelse för verksamhetens behov när du ger stöd och tar beslut. Du är kunnig, professionell och trygg i din yrkesroll.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-03-01

Snarast enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4867

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.