jobb just nu!

Undersköterskor till VO Intensiv- och perioperativ vård i Lund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta för att förbättra andra människors liv och samtidigt ha roligt på jobbet? Vi söker nu fyra undersköterskor till operation inom verksamhetsområde (VO) Intensiv och perioperativ vård i Lund. Här bedrivs högspecialiserad vård inom kirurgi, öron-näsa-hals, ortopedi, käkkirurgi, neurokirurgi, ögonkirurgi och kvinnosjukvård. Här får du möjlighet att arbeta med många olika typer av operationer och patientgrupper. Det kan vara korta eller långa operationer och antingen är du med under valda delar av operationer eller under hela vårdförloppet.

Camilla, undersköterska inom intensiv och perioperativ vård berättar:
- På dagen är jag främst på centraloperation och de stora salarna är alltid prioriterade, då det är mest att förbereda på dem. På kvällar och helger servar vi hela området. Då kan jag arbeta med allt från neurokirurgi till kvinnosjukvården, vilket gör att det blir väldigt varierade och roliga arbetspass!

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på vår operationsavdelning får du ett spännande och stimulerande arbete där arbetsplatsen präglas av social gemenskap och utveckling. Du kommer att få en fast tillhörighet på någon av våra operationsavdelningar; kirurgen, ortopeden, öron/näsa/hals/käk, neurokirurgi/angio, kvinnosjukvård eller ögon. Vid kvälls- och helgtjänstgöring arbetar du på samtliga sektioner och deltar vid akuta larm.

Undersköterskan Camilla berättar om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
- Min arbetsdag börjar med att jag tittar på vilka salar jag blivit tilldelad. När jag kommer till salen ser jag vad som behöver förberedas inför den specifika operationen och patienten som ska sövas eller bedövas. Under operationen är jag väldigt delaktig och assisterar vid allt från nålsättningar och bedövningar, till att lägga upp patienter och ta hand om blodprover. När det är dags att väcka patienten är jag med på salen och hjälper sen till att köra patienten till postoperativa avdelningen. Efteråt går jag tillbaka och städar och ser till att allt är iordning. Är det slut för dagen så gör jag en slutstädning. Det finns en standardmall och ibland anpassade mallar, men som undersköterska har jag alltid ett egenansvar för att allt är förberett till dagen efter.

Utvecklingsmöjligheterna beskrivs som goda.
- Jag är inne på mitt tjugonde år, jag trivs himla bra och lär mig nya saker hela tiden. För mig är det viktigt att hela tiden pusha mig själv, fortsätta utvecklas och tänka vad jag kan göra för att bidra. Under operationerna försöker jag till exempel att hela tiden ligga steget före och tänka på vad som är nästa steg. Då kan jag arbeta proaktivt, vilket underlättar mycket för mina kollegor. Hos oss blir man verkligen en viktig del av teamet, där vi jobbar tillsammans med anestesisjuksköterska, läkare, operationssjuksköterska- och undersköterska, säger Camilla undersköterska.

Hos oss finns stora möjligheter att påverka schema. Vi använder TimeCare och schemat sträcker sig över åtta veckor åt gången. Du kommer att anställas på dag/nattjänstgöring, med möjlighet att arbeta dag/kväll eller på natten eller dag/kväll/natt.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är utbildad undersköterska med inriktning sjukvård/akutsjukvård och har goda kunskaper i det svenska språket. Har du tidigare erfarenhet av akutmottagning, intensivvård, akutsjukvård, operation- och/eller anestesiavdelning ser vi det som en fördel.

- För att trivas hos oss är det viktigt att ha ett intresse för det tekniska och tycka om att hålla ordning och reda. Och sen kanske det viktigaste av allt flexibiliteten! Här kan det ske snabba förändringar och det är viktigt att ha ett öppet sinne och att tycka om att arbeta på det sättet. Sen är samarbetet med kollegorna superviktigt för att allt ska fungera. Här är en go stämning och vi vill ju gärna att de nya kollegorna ska vara en del av den såklart, säger Camilla, anestesiundersköterska

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A834494

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.