jobb just nu!

Undersköterskor till Högsbotorpshemmet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Högsbotorpshemmet är ett särskilt boende med 96 lägenheter. Boendet är en dygnet runt bemannad verksamhet som är fördelat på tre plan. På varje plan arbetar en patientansvarig sjuksköterska, samt undersköterskor.

På Högsbotorpshemmet arbetar vi utefter fyra förhållningsätt som har en förankring i de mänskliga rättigheterna.

• Vi tänker nytt
• Vi bryr oss
• Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för
• Vi arbetar tillsammans

Nu söker vi engagerade, kompetenta och erfarna undersköterskor som har kännedom av arbete inom äldreomsorgen samt delar våra värderingar. Arbetet innebär att du som undersköterska har ett personcentrerat och aktiverande förhållningssätt, vilket innebär att vi tar vara på och utvecklar det friska hos den äldre. Tillsammans med sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut arbetar vi alltid med hyresgästen i fokus.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är omvårdnadsarbete, delegerad medicingivning, social dokumentation och ge stöd i praktiska uppgifter så som matlagning, städ och tvätt. Du kommer att vara kontaktman åt brukare och i detta arbete kommer du aktivt arbeta med att skapa delaktighet genom sociala aktiviteter, kommunikation och ha kontakt med den äldres anhöriga. Som kontaktperson ansvarar du även för att tillsammans med hyresgästen skriva och uppdatera genomförandeplanen efter hyresgästens önskemål med fokus på att bevara det friska.

På Högsbotorpshemmet arbetar vi med att aktivera våra äldre. Aktiviteterna som erbjuds är bland annat är fotbollskvällar, konstgrupp och medicinsk yoga som hålls av en sjuksköterska. En gång i månaden bjuder vi in hyresgästerna till husfest.

Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till kompetensutveckling. Vi skapar delaktighet hos våra medarbetare genom förtroende på er expertis. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar, genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. För oss är det viktigt att ha roligt på jobbet. Vi hoppas att du vill vara med och fortsätta skapa en av stadens bästa särskilda boende.

Kvalifikationer

Som undersköterska på Högsbotorpshemmet kommer du att bli en viktig person för verksamheten, det är därför viktigt att du har en positiv inställning för samarbete, nytänkande och även ett stort servicefokus. Du har kännedom av arbete inom äldreomsorgen samt delar våra värderingar om att erbjuda våra äldre en guldkantad vardag utifrån de individuella behoven och förmåga. Du är en positiv bidragande länk till en god arbetsmiljö och har en vilja till att se lösningar och möjligheter i arbetet. Du strävar efter kompetensutveckling samt brinner för att hjälpa människor som är i behov av vår omsorg.

För att lyckas i rollen är nedanstående profilering ett krav.

• Vård och omsorgsutbildning
• Erfarenhet av att ha arbetat inom äldreomsorgen
• Förmåga att arbeta självständigt
• Lätt för att få kontakt med människor
• God kunskap inom social dokumentation, erfarenhet av Treserva är meriterande.
• Basal datakunskap
• Teamwork är lika viktig för dig som för oss!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-03-28Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A846389

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Rekryteringen kommer att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med dina ansökan idag!

Vi använder oss av planeringsverktyget Time Care där man som medarbetare kan lämna önskescheman för kommande schemaperiod.

Då vi satsar mycket på aktiviteter för de äldre är det meriterande om du har B-körkort.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.