jobb just nu!

Två Förskollärare till oss på Söder, Lilla Edets Kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Förskolorna i Söder är Gossagården, Klosterängen, Ryrsjön och Nygård. Gemensamt för förskolorna är att de är belägna i natursköna områden. Förskolorna består idag av fyra till fem avdelningar och några av dem har tillgång till gemensam matsal där vi har påbörjat arbetet utifrån måltidspedagogik. Vi arbetar med ständig utveckling och fokuserar nu bla. på att implementera den nya läroplanen samt det systematiska kvalitetsarbetet. Under hösten kommer vi även att fördjupa vår kunskap kring lågaffektivt bemötande.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor ska du systematiskt planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet på förskolan. I vårt arbete med barnen lägger vi stor vikt vid värdegrundsarbetet. Du arbetar med pedagogisk dokumentation och använder det som grund för reflektion, diskussion och utveckling och kan ta tillvara på barnens intressen och behov i verksamheten. Du ska ha god kännedom om att arbeta utifrån de styrdokument som ligger till grund för förskolan.

Vi satsar på kompetensutveckling för att behålla en uppdaterad kvalitet och samsyn på våra förskolor. Vi erbjuder våra pedagoger ICDP, AKK, Förskolestegen, handledning utifrån SPSM och mentorskap för nyutbildade förskollärare. Vi har utvecklingspedagoger på alla våra förskolor, som har ett förstärkt uppdrag i att leda den pedagogiska utvecklingen. Vi har även specialpedagoger som arbetar nära arbetslagen på förskolorna. Kommunens övergripande mål om hög måluppfyllelse, trivsel och trygghet skall vara levande i det dagliga arbetet med barnen. Du kommer att arbeta med aktiva, stimulerade och glada pedagoger som är drivna och tycker om utvecklingsarbete. Som digital lärplattform använder vi oss av Pluttra.

I Lilla Edet ser vi måltiden som en viktig del i det pedagogiska arbetet med barnen, vi har därför avgiftsfria pedagogiska luncher.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du är engagerad och modig i din yrkesroll. Du tycker det är roligt att utveckla det pedagogiska ledarskapet. Att du genom ditt ledarskap entusiasmerar dina kollegor att våga tänka nytt och utveckla verksamheten ser vi som en viktigt.

Vi ser det som en självklarhet att du är en aktiv, närvarande pedagog i barnens lustfyllda lärande. Du är positiv och tycker att samarbete och helhetssyn är viktigt för barnens och förskolans utveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet.

Varmt välkommen med din ansökan, intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden.

Anställningens omfattning

HT-19 eller enligt överenskommelse
100%

Ansökan

Referensnummer:   A874493

Gör ansökan

Övrigt

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.