Tre geotekniker till Delegationen för Göta älv

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. För att på bästa sätt utföra samhällsuppdraget, behöver vi kunniga och engagerade människor som arbetar hos oss. Vi behöver även dra nytta av våra olikheter i bakgrund, erfarenhet och kompetens. Vi söker nu tre geotekniker till vårt sekretariat som vill vara med och utveckla och driva arbetet med att ta fram geotekniska beslutsunderlag för genomförande av klimatanpassningsinsatser i Göta älvdalen. Vi utökar sekretariatet och två av tjänsterna är nyinrättade vid SGI och vi behöver både erfarna och mindre erfarna geotekniker.

Arbetsuppgifter


Ni kommer att erbjudas intressanta och varierande arbetsuppgifter:

• Metodutveckling i hela kedjan från geoteknisk undersökning till färdigställande av åtgärd.
• Upphandling av geotekniska konsulter för genomförande av detaljerade och fördjupade geotekniska utredningar och åtgärdsförslag. I arbetet ingår både tekniskt stöd och uppföljning.
• Granskning av geotekniska utredningar och åtgärdsförslag framtagna av konsulter.
• Kontakter med kommuner som ansvarar för genomförandet av konkreta åtgärder.
• I arbetet ingår även att ingå i SGI:s beredskapsorganisation.

Nivån på arbetsuppgifterna kommer att anpassas till din erfarenhet och du kommer att arbeta i lag med andra och få mentorstöd.

Kvalifikationer

Tjänsterna kräver universitets- eller högskoleutbildning som civilingenjör inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer vara lämplig för tjänsten. För arbetet krävs goda geotekniska kunskaper och det är meriterande med kunskaper inom området släntstabilitet. För tjänsten/ tjänsterna som erfaren geotekniker krävs erfarenhet av geotekniskt utredningsarbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att upprätta bygghandlingar, arbetsberedningar, kontrollplaner samt erfarenhet av myndighetssamverkan.

Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, och du behöver därför vara utåtriktad och lyhörd. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vid urvalet kommer det att läggas stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   0876 eller 0875

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsterna är placerade i Göteborg och är tillsvidareanställningar. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior, och andra handlingar som du vill åberopa. Märk ansökan med "Erfaren geotekniker till Delegationen för Göta älv ref nr 0876", alt. "Geotekniker till Delegationen för Göta älv ref nr 0875".
När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande till att vi får hantera dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.