jobb just nu!

Trafikplanerare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Region Gotland erbjuder dig möjlighet att arbeta i en organisation som bidrar till samhällsnytta och hållbar utveckling, som värdesätter och tillvaratar de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Då Region Gotland är en stor organisation som verkar över hela ön, kan vi erbjuda en trygg anställning med kollektivavtal, förmåner, friskvårdstimme och utvecklingsmöjligheter. Hos oss uppmuntras du att använda din kompetens på bästa sätt, ta eget ansvar och utvecklas.

Tjänsten är placerad på planerings- och utvecklingsavdelningen inom enheten mark- och stadsmiljö. På enheten arbetar trafikingenjör, trafikplanerare, stadsträdgårdsmästare, landskapsingenjör, landskapsarkitekt, markingenjörer, miljöingenjör, parkeringsvakter och handläggare för offentlig platsmark. Arbetet på mark- och stadsmiljöenheten spelar en stor roll för våra medborgare och det gotländska näringslivet. Du blir en viktig del i vårt trafikteam.

Arbetsuppgifter

Som trafikplanerare får du att vara med och planera och utveckla Gotland. I rollen arbetar du med planering och utveckling för gång-, cykel- och biltrafikanter med fokus på hållbart resande, trafiksäkerhet och tillgänglighet.
Med din expertkunskap deltar du i exploateringsprojekt, detaljplaner och översiktsplaner och du driver investeringsprojekt och framtagandet av strategier och planer inom trafikområdet. I rollen ingår även att arbeta med myndighetsutövning. Verksamhetsområdet innefattar bland annat gator och vägar, gång- och cykelvägar, parkering, trafiksäkerhet och tillgänglighet.
Du samarbetar med kollegor inom teknikförvaltningen, andra förvaltningar samt har mycket kontakter med våra medborgare, externa entreprenörer, politiker och andra myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning inom samhällsplanering, trafikplanering eller väg- och vatten. Det är meriterande om du har arbetat inom trafikområdet. Du ska ha en god förmåga att se helheter och att arbeta strategiskt. Du är lösningsfokuserad, självgående och kompetent att fatta snabba beslut. Arbetet kräver ett gott samarbete och din förmåga att samverka, ge god service och gott bemötande är av stor vikt.

Flera arbetsuppgifter och projekt löper parallellt vilket innebär att du behöver du vara en strukturerad person som har förmågan att planera och prioritera dina arbetsuppgifter på både kort och lång sikt.

De projekt du deltar i får stor uppmärksamhet hos allmänheten och i media varför du behöver kunna hantera och trivas med att ha externa kontakter. I rollen som trafikplanerare kommunicerar du med politiker, medborgare, myndigheter och andra externa intressenter varför det är av stor vikt att du uttrycker dig både tydligt och väl i både tal och skrift.
Är du en engagerad, nyfiken person som gillar ansvar är vi säkra på att du kommer att trivas hos oss!

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A840554

Gör ansökan

Övrigt

Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.