jobb just nu!

Timvikarierande socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd samt vuxenutbildning. Här finns också samordningen av kommunens operativa flyktingmottagande och vissa integrationsinsatser. Målet med förvaltningens verksamhet är att bidra till att få fler personer till egen försörjning bland annat genom olika arbetsmarknadsinsatser eller studier, ofta i samarbete med andra aktörer. Vi är vägledare på invånarnas förändringsresa.

Ekonomiskt bistånd består av fyra enheter. I arbetet ingår att stödja och motivera
försörjningsstödstagare till studier, arbete och arbetsmarknadsåtgärder via Arbetsförmedlingen, eller kompetenshöjande åtgärder i kommunens egen regi.

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad under din studietid och se hur det är att arbeta som socialsekreterare? Vi söker nu åtta stycken nya kollegor för arbete på timmar till enheterna inom ekonomiskt bistånd! Det kommer även finnas möjligheter att arbeta under sommaren.

Vi är fyra enheter som söker kollegor: enheten för arbete, enheten för ungdom och resurs, mottagningsenheten samt ekonomiskt bistånd i Torshälla.

Här kommer du in i en spännande och viktig roll där du arbetar med prövningar av rätten till ekonomiskt bistånd.

När vi får in en ansökan från en klient börjar vi arbetet med att hämta in uppgifter kring inkomst, aktivitet, boendesituation med mera. Utifrån detta beviljar eller ger vi avslag på de ansökningar som kommer in utifrån socialtjänstlagen. I rollen har vi också samtal tillsammans med klienterna och arbetar motiverande med syfte att uppnå egen försörjning eller hänvisa vidare till annan myndighet, behandling och/eller kompetenshöjande insats. Vi arbetar även med att ta emot akuta möten för klienter som har behov av det. Vi följer upp våra klienter och skriver journalanteckningar. Dokumentation är en stor del av arbetet.

Du får introduktion av vår ordinarie personal där du får följa med från början i alla delar i arbetet. Vi har vana av att ta emot timanställda, så vi skulle säga att vi är rätt vassa på att ge en god introduktion! Du kommer möta en arbetsgrupp som är väldigt professionella, har ett högt klientfokus och en bra helhetssyn. Här får du chansen att lära dig mycket om myndighetsutövning, som kommer vara en bra grund för dig oavsett vad du vill jobba med i framtiden!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pågående eller avslutad socionomutbildning, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Har du en pågående utbildning vill vi att du har påbörjat termin tre. Har du MI-utbildning eller utbildning i beroendekunskap/rehabiliteringskunskap är det ett extra plus.

Om du har tidigare erfarenhet av utredningsarbete och myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd ser vi det som meriterande. Även erfarenhet av utredningsarbete eller myndighetsutövning inom socialtjänstens övriga verksamhetsområden är meriterande. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av att motivera, stödja och stärka människor till arbete, studier eller kompetenshöjande insatser.

Vi vill att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift då du kommer dokumentera mycket i rollen. Vi vill att du har god datorvana och har du erfarenhet av att dokumentera ser vi det som meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   4893

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.