jobb just nu!

Timvikarier till Bemanningsenheten för grundsärskolor och SU-grupper

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola.
På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Bemanningsenheten mot grundskola ansvarar för att förmedla vikarier till Grundskoleförvaltningens 146 grundskolor, inklusive grundsärskolor, fritidshem och förskoleklasser. Drygt 58 500 elever får sin dagliga undervisning i grundskolan. Dessa är fördelade på åtta utbildningsområden. Nu söker vi timavlönade elevassistenter och lärare i fritidshem till området Samordning och Stöd. Våra Grundsärskolor och SU-grupper är belägna i flera olika utbildningsområden i staden. Detta innebär att arbetet kommer att vara omväxlande med många nya möten men framför allt ett meningsfullt arbete där du kan utvecklas och göra skillnad för våra elever!

Som timvikarie hos oss assisterar du både elever och personal utifrån behov. Oftast arbetar du som stöd för en särskild elev, ibland för en grupp och ibland hjälper du till med hela klassen. Uppdragen innebär även omvårdnadsarbete, där man hanterar allt från byte av inkontinensskydd och sondmatning till att arbeta med utåtagerande elever samt stödja elever med fysiska funktionsvariationer.

Under större delen av året är det ett högt tryck och det finns goda chanser att arbeta mycket, men möjligheten att jobba extra i exempelvis kombination med studier finns givetvis också. Det är du som vikarie som styr när du vill arbeta och du får förfrågningar via SMS för arbetspass när du har rapporterat att du kan arbeta.

Kvalifikationer

Som timvikarie hos oss ska du i första hand ha ett genuint intresse för barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har en utbildning inom omvårdnad och kunskap om olika tekniska hjälpmedel och lyftteknik. Har du kunskap om och erfarenhet av att arbeta med AKK är detta ett stort plus.

Om du har erfarenhet av arbete med utåtagerande elever, tal-och kommunikationssvårigheter, intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och/eller fysiska funktionsvariationer är det meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete inom sjukvård och/eller äldreomsorg är även detta meriterande.

Du har ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider och tycker att det är kul att jobba i nya miljöer då arbetet kan innebära placeringsbesked på en skola med kort varsel. Hög anpassningsförmåga och lyhördhet är en förutsättning för att snabbt sätta sig in i nya miljöer och därmed kunna bidra till en fungerande verksamhet. Vidare är det viktigt att du är ansvarsfull, initiativtagande, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser när det behövs. För att kunna kommunicera med kollegor och elever behöver du behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Vi rekryterar medarbetare med olika bakgrund, kunskap och kompetens för att skapa mångfald inom Bemanningsenheten. Vi behandlar ansökningarna löpande och rekryterar utifrån verksamheternas behov.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A915739

Gör ansökan

Övrigt

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.