jobb just nu!

Systemtekniker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Arbetsuppgifter

Om arbetsplatsen
Helsingborgs stad har ett stort och framåtblickande uppdrag. Förutom att säkerställa en kvalitativ grundleverans av IT miljö för 35 000 användare, ska vi bli verksamheternas och bolagens bästa partner i digitaliserings- och innovationsarbete.

Digitaliseringsavdelningen är organiserade inom Stadsledningsförvaltningen och består av de tre enheter; Digitala Arbetsplatsen, Verksamhetslösningar och Innovation. Totalt arbetar ca 80 medarbetare och ledningen består av en digitaliseringsdirektör, tre enhetschefer samt teamchefer.

Nu söker Enheten Verksamhetslösningar systemtekniker för support på M365, Azure och Azure-AD. Kom och hjälp Sveriges mest ambitiösa IT-kommun att lyckas!

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i driftsteamet för 3:e nivåsupport, underhåll av den tekniska plattformen samt skapa förutsättningar för en framtidsorienterad digital IT-miljö. Idag finns 10,000 datorarbetsplatser, ca 800 Windowsservrar, virtualiserade och klustrade. Vi driftar merparten av våra IT-tjänster lokalt i två datacenter med full redundans och failover samt vissa delar i Azure/Office365. Helsingborgs Stad har nyligen tagit beslutet att införa MS Teams och M365 till alla förvaltningar som ett viktigt steg för en framtidsorienterad digital arbetsplats.

Tillsammans med dina kollegor i driftteamet arbetar du med att underhålla den tekniska plattformen, implementera nya lösningar och driva utvecklingen mot en modern digital IT-miljö. Du kommer att arbeta i spännande projekt där du är bollplank, problemlösare och bidrar med din kompetens inom området för att skapa lösningar som når upp till en hög säkerhet och använder sig av den senaste tekniken. 

Du rapporterar till teamchefen för IT-plattformar.

Beredskapstjänstgöring och arbete på obekväm tid förekommer.

Kvalifikationer
Du har ett starkt driv och engagemang i att leverera IT-tjänster till hög kvalitet och har i flera år arbetat med IT-drift i stora, komplexa miljöer. Du är van att arbeta processorienterat enligt ramverket ITIL, och förstår de flöden och modeller som finns för att förvalta ett system under hela dess livscykel. Du är van att på ett konstruktivt sätt arbeta mot gemensamma mål, planera, prioritera och vara ett stöd och ett bollplank i problemlösning.


• Stor kunskap i Microsoft-produkter (SharePoint, Exchange, M365) samt molntjänsten Azure och Azure-AD.
• Stor vikt läggs vid erfarenhet av Microsoft365, Azure i större installationer och hybrida lösningar.
• God kunskap i Citrix, Active Directory, MS SQL, Windows/OSX, System Center familjen.
• Vi använder Microsoft System Center Operations Manager för övervakning och ATP för M365.
• Erfarenhet av virtualisering / Hyper-V av både datacenter och applikationer.
• Erfarenhet av scripting/automation genom Powershell, .NET, C# el liknande.
• Installation och uppgradering av Windows Server och SQL Server.
• Hantera storage spaces direct (S2D), backup (DPM) och restore.
• Dokumentera och implementera en säker livscykelhantering och versionshantering av plattformar.
• En serviceinriktad person med intresse för problemlösning och har förmåga att kombinera din tekniska kompetens med helhets- och vidvinkelsyn.
• Daglig 3:e nivådrift och proaktivt underhåll via Incident-, Service Request, Change-, Problem- och ärendehantering.
• Ett lugnt och systematiskt arbetssätt, du är drivande och har förmåga att arbeta självständigt.
• Är positiv, öppen och delar med dig av dina kunskaper och idéer till dina medarbetare.
• Kommunikativ och bra på att uttrycka dig i tal och i skrift, och paketera svåra frågor till begripliga budskap, både i mindre och större grupper.
• Utöver din verbala skicklighet har du även en god förmåga att dokumentera genomförda förändringar och slutsatser efter exempelvis en felsökning/granskning.
• Högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande, alternativt en lång och gedigen erfarenhet som kan anses resultera i liknande kompetens.
• Mycket god svenska i tal och skrift och du kommunicerar väl även på engelska.
• Beredskap och ibland obekväma arbetstider

Övrig information
Sista ansökningsdag: 2020-09-30

Anställningsform: Tillsvidareanställningar

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Referensnummer:   563

Gör ansökan