jobb just nu!

Systemtekniker nätverkssäkerhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nyköping växer och digitaliseringstakten inom kommunens verksamheter ökar. För att möta det växande behovet av digitala välfärdstjänster pågår ett arbete då vi går mot en mer tjänsteorienterad verksamhet där IT-infrastrukturen i allt större utsträckning kommer att köpas som tjänst. Ett mycket spännande arbete som precis har startat.

Befattningen är placerad vid Kommunledningskontorets IT-avdelning, en av de centrala enheterna i Nyköpings kommun.

IT-avdelningen ansvarar för support, drift, förvaltning och utveckling av Nyköpings och Oxelösunds kommuners IT-miljö samt har samordningsansvar för systemförvaltning, e-utbildning och e-tjänster.

Arbetsuppgifter

Som Systemtekniker inom nätverkssäkerhet arbetar du i nära dialog med gruppen Nätverk och kommunikation samt resurser inom IT- och informationssäkerhet. I arbetet ingår daglig drift, övervakning och konfigurering av brandvägg, larmhantering, säkerhetsrelaterad logghantering och uppföljning och åtgärder av säkerhetsincidenter. Du kommer även att arbeta som tekniskt systemansvarig för de servrar och system som ingår i underliggande säkerhetsinfrastruktur.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning och registerkontroll i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras i denna rekrytering.

Kvalifikationer

Erfarenheter som krävs för tjänsten är:
• Utbildning på lägst gymnasienivå med inriktning nätverk, kommunikation och IT-säkerhet eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• Aktuell erfarenhet av arbete med nätverksinfrastruktur och kommunikation (LAN/WAN/WLAN)
• B-Körkort
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är:
• Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
• Erfarenhet av arbete med brandvägg, ex Checkpoint eller motsvarande
• Erfarenhet av arbete med loggverktyg ex. SIEM eller motsvarande
• Erfarenhet av arbete med Ciscoprodukter, ex: ISE, Prime, WLC, AnyConnect
• Erfarenhet av Linuxserver, ex: DNS, DHCP
• Erfarenhet av scriptning/programmering

Vi söker en ambitiös lagspelare som arbetar för sina kollegor och avdelningens bästa. Som person ser vi att du har god förmåga att planera, prioritera och strukturera ditt arbete. Det är också viktigt att du har en god social förmåga med ett pedagogiskt förhållningsätt. Du skapar bra samarbeten genom tydlig dialog med interna användare såväl som med externa samarbetspartners. Du ser det som självklart, att vid behov arbeta tillsammans med användarna för att nå de bästa lösningarna. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande i denna rekrytering.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A965653

Gör ansökan

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.