jobb just nu!

Strateg inom område tech och startups till regional utveckling i Malmö

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Uppdraget för avdelningen för regional utveckling är att utifrån politiska beslut främja utveckling, hållbar tillväxt och sysselsättning för hela Skåne. Vi verkar som motor och samlande kraft för den regionala utvecklingen. Avdelningen är indelad i åtta enheter som arbetar inom bland annat infrastruktur, digitalisering, innovation, planering, miljö och klimat, näringslivsutveckling, internationalisering och samhällsanalys.

Enheten för innovation och entreprenörskap arbetar med att stärka innovationskraften i Skåne genom att främja innovation, entreprenörskap, forskning, utveckling, kompetensförsörjning samt internationella frågor. Inom enheten ryms verksamhetsområden som utveckling av innovationsstödsystemet, Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS) och kraftsamling på Skånes sex specialiseringsområden, där tech är ett av områdena. Vi är ett team på tolv personer som tar ett strategiskt grepp på Skånes utveckling och driver på för att agera på samhällsutmaningar och öka produktiviteten i Skånes näringsliv.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och främja utvecklingsmöjligheterna för techbolag i Skåne? Vill du bidra till bättre förutsättningar för startups och entreprenörer? Då kan denna tjänst vara något för dig.

Du kommer ansvara för att identifiera och agera på strategiska insatser för att öka produktiviteten i Skånes näringsliv och främja entreprenörskap. Arbetet fokuserar på techsektorn samt på startups och entreprenörskap men du kommer även jobba med andra områden. I dina arbetsuppgifter ingår att identifiera och driva på samverkan mellan bland annat innovationsstödjande organisationer, akademi och näringsliv. Du arbetar såväl operativt med att utveckla insatser som strategiskt, med att driva på utvecklingen i Skåne. Därtill omfattar tjänsten omvärldsbevakning, analys, koordinering och strategisk kommunikation. Viktigt att belysa angående tjänsten är att det inte är expertfokus inom tech och IT som efterfrågas. Fokus ligger på att ha en förståelse för innovationssystemet och en förmåga att identifiera och driva breda utvecklingsfrågor frågor i komplexa system.

Placeringsorten är Malmö, men resor inom Skåne, till Stockholm och i Europa ingår vid behov i tjänsten. Vi erbjuder dig en spännande tjänst med intressanta och utvecklande arbetsuppgifter med goda möjligheter till kompetensutveckling och tillgång till ett brett nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom innovationsstödjande verksamhet. Vidare har du erfarenhet av techbranchen och/eller startup-området. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av att identifiera, utveckla och agera på strategiska processer som innefattar flera aktörer inom näringslivet, offentlig sektor eller inom akademin. Vi ser att du är intresserad av att arbeta med techbranschen utifrån ett strategiskt perspektiv och det är en fördel om du har erfarenhet och fallenhet för strategisk kommunikation. Du är bra på att formulera dig, i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom en politiskt eller medlemsstyrd organisation.

Du som söker är en öppen, nyfiken och driven förändringsledare som är skicklig på att driva processer i en komplex nätverksmiljö. För att lyckas i rollen är du utåtriktad, flexibel och prestigelös. Det är extra viktigt med en förmåga att ta ett helhetsgrepp på utvecklingsbehoven och kunna prioritera insatser. Vi söker dig som är driven och stark i samverkan med en självklar fallenhet för kommunikation. Du har ett samhällsintresse och kan se helhetsbilden sett till globala och lokala samhällsutmaningar. Vidare behöver du vara självgående och ha förmåga att skapa samarbeten genom att utveckla relationer och vidareutveckla nätverk.

Välkommen med din ansökan!

Observera att denna annons finns publicerad under olika yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A964989

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.