jobb just nu!

Stadsarkitekt till Burlövs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Burlövs kommun - den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.
Här skapar vi värde för våra medborgare i en kommun i tillväxt.

Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv?

Burlövs kommun med 18 200 invånare i tätorterna Arlöv och Åkarp är strategiskt belägen mellan Malmö och Lund. Här byggs Södra stambanan ut till fyra spår och kommunen får en pendlarstation med 10 minuters trafik. Det skapar nya förutsättningar för kommunens utveckling. Planarbete för en ny stadsdel, Kronetorpstaden, med 5000 bostäder intill stationen pågår. Här ska byggas blandad stad med bostäder, kontor och service bland annat badhus, skola och idrottsplats. Sockerbruket, som Arlöv byggts upp kring, flyttar och det kulturhistoriska industriområdet ska fyllas med verksamheter, bostäder och stadsliv. Planering och visionsarbete inleds nu.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en engagerad person med gedigen erfarenhet för rollen som stadsarkitekt. Vill du bidra med din kompetens i den fysiska planeringsprocessen? Är du intresserad av att föra tidiga dialoger med exploatörer, konsulter och andra förvaltningar? Vill du främja en god bebyggd miljö med ändamålsenlig planläggning, ett attraktivt och sunt byggande samt en god byggnadskultur? Välkommen att söka om du vill delta som senior expert och handläggare i vårt planarbete!

Du kommer att vara en naturlig väg in i organisationen för näringsliv och medborgare. Det kan gälla allt från diskussioner om arkitektur och det offentliga rummets gestaltning till nya projekt och utvecklingsfrågor inom stadsbyggnadsområdet.

Du bevakar och driver frågor om offentliga miljöer och bebyggelse ur ett arkitektoniskt perspektiv. Ditt ansvar är att bevaka allmänna intressen och att ställa kommunens mål och visioner i fokus.

Du kommer också att främja arkitekturens roll och betydelse vid attraktivt/hållbart byggande inom kommunen utifrån översiktsplanens intentioner. I den rollen ställs höga krav på din förmåga att förena god gestaltning med olika förutsättningar och krav.

Du kommer att vara föredragande mot den politiska ledningen i olika sammanhang. Du tillgodoser kvaliteten i stadens utformning och gestaltning samt god arkitektur genom arbete med planer, utredningar och utbildningsinsatser.


Är du intresserad av tjänsten och har frågor är du varmt välkommen att höra av dig! Vi ber dig dock göra det lite senare då både planchef och facklig representant har semester och åter är tillgängliga den 13 respektive 16 augusti.

Kvalifikationer

Du har en formell arkitektutbildning; arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller likvärdig. Du har god kunskap om aktuell lagstiftning i området, främst Plan- och bygglagen och Miljöbalken. Du har också god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och kan styrka det genom referenser.

Uppdraget är en viktig del av kommunens samhällsbyggnadsprocess vilket förutsätter ett genuint intresse för hållbart byggande samt förståelse för det avtryck som planeringsavdelningens arbete har för kommunens samhällsutveckling. Professionell integritet och förmåga att få respekt för beslut och ställningstaganden är viktigt i detta sammanhang.

Vi önskar att du har erfarenhet av kommunala beslutsprocesser och känner till de villkor som gäller i en offentlig och politiskt styrd verksamhet.

Du har mod och trygghet i dig själv och din yrkesroll så att du vågar stå upp för dina frågor och utmana till nytänkande. Genom en fingertoppskänsla i mötet skapar du ett gott förtroende hos exempelvis byggherrar, arkitekter, allmänhet, politiker och medarbetare. Du är tydlig, lyhörd och pedagogisk och du har förmåga att inspirera och skapa delaktighet i gestaltningsfrågor.

Du trivs med att hålla presentationer och du har en god förmåga att uttrycka dig väl i skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att samverka i team.

Ansökan

Referensnummer:   A893604

Gör ansökan

Övrigt

Burlövs kommun ser mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag.

Vi erbjuder utvecklingsorienterade arbetsplatser som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje. Våra medarbetare är engagerade och i högsta grad delaktiga i att steg för steg realisera kommunens mål och uppdrag utifrån vår värdegrund.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.