Stödpedagog till gruppbostad inom LSS, med högskoleutbildning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på medborgarnas behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv". Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum.

Arbetsuppgifter

Gruppbostaden är en ny LSS bostad som riktar sig till personkrets 1. I huvudsak mot personer med intellektuella funktionsvariationer.

Som stödpedagog skall du stödja, vägleda och motivera den enskilde i det dagliga livet, i syfte att bibehålla och utveckla dennes förmågor. Initiativtagande och motivationsarbete utgör en viktig grund i ditt förhållningssätt, tillsammans med nyfikenhet och analytisk förmåga.

Arbetsuppgifterna är flexibla och omfattar exempelvis omvårdnad, rehabiliterande insatser, sociala aktiviteter, samt stödja den enskilde i skötseln av sin bostad. Även stöd vid kontakter med myndigheter och andra samverkansparter.

Det planeras att verksamheten skall bemannas med både stödpedagoger och stödassistenter. Tillsammans skall ni arbeta för att de boende skall känns sig trygga utifrån var och ens behov, ges möjligheten att utveckla förmågor för ett självständigt liv och stärka den enskildes tilltro till sin egen förmåga.

Som stödpedagog ingår du i ett team med metodstödjare som har till uppgift att förmedla ny kunskap och information till arbetsgruppen. Du bör ha ett intresse för metod och pedagogik kopplat till målgruppen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning, minst tre år t ex socionom, arbetsterapeut eller annan lämplig utbildning.

Viktiga egenskaper är problemlösande, analysförmåga och personlig mognad. Du ska ha god kännedom om gällande lagstiftning.

I uppdraget ingår att bidra till sin egen, arbetsgruppens och verksamhetens utveckling, genom att jobba med ständiga förbättringar.

Kunskaper inom Autism och intellektuell funktionsvariation är meriterande.
Tidigare yrkeserfarenhet inom arbetsområdet är ett krav. Att tidigare ha använt sin utbildningsbakgrund t ex arbetat som socionom, arbetsterapeut och med fördel mot målgruppen.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   SN 2021/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Dag, kväll, natt och helg.

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.