jobb just nu!

Stödassistenter till Nyponbacken och Fiolgatans boenden med särskilt stöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Vi söker stödassistenter eller undersköterskor med inriktning funktionshinder med det lilla extra som vill arbeta med utveckling och delaktighet på Nyponbacken och Fiolgatan.

Målgruppen är äldre personer med intellektuell funktionsnedsättning med måttlig till grav kognitiv nedsättning. Idag finns 8 hyresgäster på Nyponbacken och 6 hyresgäster på Fiolgatan. Några av de boende har daglig verksamhet medan några är i hemmet dagtid. Flera av hyresgästerna har full ADL, vilket innebär att de behöver stöd i alla delar i vardagen.

I arbetet ingår att ge stöd och service till hyresgästerna med fokus på att främja den enskildes självbestämmande. Du kommer att vara kontaktperson för brukare där kontakt med god man, anhöriga, myndigheter och övriga kollegor ingår. Omvårdnad med förflyttningar, tvätt och städning ingår i arbetet såväl som stöd i vardagen med fritids aktiviteter och annat. I arbetet ingår också att dokumentera samt att utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter delegerat av sjuksköterska.

Vi söker tre nya medarbetare. På Nyponbacken är en av tjänsterna är tillsvidare på och en är tidsbegränsad fram till 2019-09-30. På Fiolgatan är tjänsten tidsbegränsad till 2020-01-31.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning från omvårdnadsprogrammet, gärna med inriktning funktionshinder eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med omvårdnadsbehov. Har du kunskap och erfarenhet av att arbeta med alternativ kommunikation som till exempel tecken som stöd eller bliss är det meriterande.

För tjänsten krävs att du har ett lågaffektivt bemötande och har god samarbetsförmåga, både med brukare, kollegor och andra aktörer i nätverket. Vi söker dig som har intresse och engagemang för målgruppen och som alltid arbetar med brukarens bästa i fokus.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A848016

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.