jobb just nu!

Stödassistent till Nya Hyltegården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Nya Hyltegården är en bostad med särskild service (BMSS) som även verkställer beslut inom personlig assistans. Vi söker nu en ny medarbetare som kan se utmaningen i att arbeta med människor med särskilda behov. Här finns möjlighet att kombinera sin kompetens genom att arbeta i en verksamhet som inriktar sig både mot utvecklande och stödjande insatser.

Som medarbetare har du i uppdrag att ge de boende ett individuellt anpassat stöd i deras dagliga livsföring samt stimulera till fritidsaktiviteter och delaktighet i vardagen. Du kommer att arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt vilket innebär att du ska arbeta med inriktning mot individens utvecklingsmöjligheter som säkerställer brukarens behov av stöd i vardagen.

Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete där du tillsammans med enhetschef, metodhandledare och arbetsgruppen ansvarar för bland annat planering och utveckling av verksamhet, att hålla givna ekonomiska ramar, att aktivt söka och förmedla information samt tillhandahålla ett professionellt bemötande.

Vi har regelbundet APT samt verksamhetsmöten. I båda dessa forum finns kontinuerlig tillgång till stöd och vägledning i det vardagliga arbetet av såväl enhetschef som metodhandledare som tillhandahåller metodhandledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning från omvårdnadsprogrammet med inriktning funktionshinder eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med flerfunktionshinder.

Du kommer att ingå i ett sammanhang där det kommer att ställas höga krav på samarbetsförmåga och därför är det viktigt att du som person är positiv, samarbetsvillig och lösningsfokuserad. Du har ett stort intresse av att arbeta med personer med funktionshinder, är lyhörd för brukarnas och de anhörigas behov och önskemål samt är flexibel och har ett gott förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt god vilja och förmåga till samarbete.

För arbetet krävs god datavana och kunskaper i social dokumentation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av schemaplaneringsverktyget TimeCare.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A849292

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.