jobb just nu!

Stödassistent till Järnbrottspark

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete där du får stötta kvinnor i deras dagliga livsföring? Då är detta arbetet för dig!

Vi söker en stödassistent till Järnbrottspark, ett stödboende med särskild service! På Järnbrottspark bor sex kvinnor med en lindrig intellektuell samt neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Kvinnorna har egna lägenheter och i anslutning finns även ett gemensamhetsutrymme.

Ditt uppdrag som stödassistent är att ge de boende ett individuellt anpassat stöd i deras dagliga livsföring och att stimulera och stödja dem till att vara delaktiga i samhällslivet. Du ska arbeta motiverande och coachande samt skapa förutsättningar för struktur, delaktighet och självbestämmande utifrån varje persons förmåga. I ditt uppdrag ingår det också att vara kontaktperson, att upprätta och följa upp genomförandeplaner och att sköta fortlöpande dokumentation vilket sker med hyresgästens delaktighet.

Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete där du tillsammans med enhetschef, pedagog och arbetsgrupp deltar i planering och utveckling av verksamheten. Hos oss ges du möjlighet till fortbildning, både i form av interna utbildningar men också genom att vi har tillgång till den pedagogiska processorganisationen i stadsdelen. Det innebär att vi i arbetsgruppen kan få handledning för specifika situationer, tex högfungerande autism.

Arbetstiderna är förlagda dag, kväll samt varannan helg enligt schema. Du ges möjlighet att lägga egna schemaönskemål i Time Care.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för målgruppen, som ser möjligheter och vill utnyttja din fulla kompetens. Du är utbildad stödassistent eller har annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska diagnoser som Autism och ADHD/ADD samt erfarenhet av arbete med personer med psykisk ohälsa. Meriterande är om du har en kreativ utbildning eller en utbildning inom genus.

Du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik och är lyhörd för brukarnas behov. För tjänsten krävs att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du förväntas arbeta självständigt och kan ta egna initiativ. Som person är du positiv, lösningsfokuserad, lugn och trygg i dig själv. I tjänsten som stödassistent är det viktigt att du kan sätta gränser. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har god datorvana och kunskaper inom social dokumentation. Körkort är önskvärt.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A846128

Gör ansökan

Övrigt

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.