jobb just nu!

Stödassistent/Stödpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.


Arbetsuppgifter

Tomelilla kommun söker stödpedagoger och stödassistenter till LSS-verksamheterna. I arbetet ingår att ge stöd och omsorg till brukare för att klara sitt dagliga liv. På arbetsplatsen är det betydelsefullt att motivera och stimulera brukarna till en meningsfull fritid. Du ska stödja och hjälpa brukarna med omvårdnad samt, utifrån brukarens egna behov ge individuellt stöd. I arbetet förutsätts att du med stor nytta som medarbetare är engagerad och drivande i det ständiga förbättringsarbetet för ökad kvalité inom både individ- och verksamhetsnivå.

I Tomelilla kommun arbetar vi med Heltidsarbete som norm, vilket bland annat innebär att alla nyanställningar är på heltid. Vi skapar förutsättningarna för att möjliggöra heltidsarbete vilket leder till många kollegor och större möjlighet till kompetensutveckling. Som stödassistent/stödpedagog inom Tomelilla kommun arbetar du ibland på en, men oftast på flera enheter.

Vi erbjuder dig:
Ett självständigt, ansvarstagande och händelserikt arbete.
En möjlighet att få goda kunskaper och erfarenhet inom olika verksamheter.
Ett tillfälle att få många nya kollegor med god kompetens och erfarenhet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom LSS-verksamhet och socialpsykiatri . Det är meriterande med kunskap och erfarenhet av AKK och TAKK för att ge alla brukare möjlighet till en kommunikativ vardag. För att trivas i rollen hos oss är det viktigt att du har ett intresse för vård och omsorgsarbete, att du tycker om att ta hand om andra människor och ge dem god service. Det är också viktigt att du som person är flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete. Arbetet förutsätter att du kan ta initiativ, har en god samarbetsförmåga och att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som stödpedagog har du eftergymnasial utbildning om minst 200 poäng från yrkeshögskola, 60 högskolepoäng eller en kombination av YH-poäng och högskolepoäng som omfattar minst två terminers heltidsstudier. Hela utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet

Som stödassistent har du gymnasieutbildning inom barn- och fritidsprogrammet eller omvårdnadsprogrammet.

För att det eventuellt ska bli aktuellt med ett vikariat eller en anställning ska du kunna tillgodogöra dig en medicinsk delegering. Teoretiskt med skriftligt prov samt den praktiska delen. För att få arbeta inom vård och omsorg önskar vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister.

För anställning krävs B-körkort.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A909077

Gör ansökan

Anställning

7 Tillsvidaretjänster 100% Dag/Kväll/Helg
2 Vikariat 100% Dag/Kväll/Helg

Ange i din ansökan vilken tjänst du är intresserad av.Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen. Mer information finns på www.tomelilla.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.