jobb just nu!

Stödassistent eller stödpedagog till Barnkorttid LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Osby kommun ligger i nordöstra Skåne, i hjärtat av Sydsverige med goda kommunikationer som gör det lätt att pendla.

Söker du ett givande och intressant arbete med möjlighet att utvecklas i din roll? Då har vi jobbet du söker!

Som medarbetare är du en viktig del av dagens och framtidens utveckling. Vi finns där våra medborgare finns, vi påverkar och gör skillnad i människors vardag varje dag. Vi anser att vi har Sveriges viktigaste jobb!

I Osby kommun tar vi avstamp i en gemensam värdegrund i vår strävan mot att utföra vanliga jobb ovanligt bra.

Vi kan vi vill vi vågar! Vågar du?

Arbetsuppgifter

Vi söker en kollega till vår enhet med barnkorttid inom LSS. Som personal på barnkorttid kommer du att ha en viktig roll i barnets liv. Inom verksamheten arbetar du med att ge omvårdnad och stöd i den dagliga livsföringen, för att barnet ska ha det så bra som möjligt utifrån de individuella förutsättningarna.

Du ansvarar för att barnet känner sig tryggt och att barnets sociala-, psykiska- och fysiska behov tillgodoses. Du ska arbeta för att barnet ska vara delaktig i vardagliga göromål och vara med i sociala sammanhang. Du kommer att samarbeta med bla barnets föräldrar, kollegor, skola, habilitering med flera.

Inom barnkorttids arbetar du med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik, så som bilder, tecken som stöd, scheman m.m

Du arbetar även med social dokumentation och genomförandeplaner som är upprättade efter barnens behov.

Till hösten kommer verksamheten att flytta till nyrenoverade lokaler centralt i Osby!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet för barnen. Målet ska vara att barnen får möjlighet att leva som andra. När åtgärder rör barnen ska du alltid beakta deras bästa.

Du är utbildad inom barn- och fritid eller som undersköterska med inriktning funktionshinder, fritidsledare, stödpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Du ska ha förmåga att organisera och strukturera. Arbetet kräver egenskaper som flexibilitet, god initiativförmåga, samarbetsförmåga och förmåga till helhetssyn.

Kunskap och vana att använda dator som arbetsredskap. Arbetet kräver god kunskap av det svenska språket i tal o skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-08-31

Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad

Ansökan

Referensnummer:   121/2020

Gör ansökan

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi har valt rekryteringssätt och undanber oss därför, vänligt men bestämt, all kontakt med rekryteringsbolag.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Osby kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Osby kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Om du blir kallad till intervju ber vi dig ta med betygshandlingar.

Vid eventuell anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!