jobb just nu!

Ställföreträdande avdelningschef, sjukgymnastikavdelningen i Karlskrona

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Rehabiliteringskliniken är en del av nära vård och bedriver verksamhet både i Karlshamn och Karlskrona. Kliniken organiserar Blekingesjukhusets strokeenheter, specialist-, smärt- och cancerrehabilitering. Hos oss jobbar cirka 220 medarbetare inom olika professioner med att ge länets invånare tillgång till specialiserad rehabilitering inom både sluten- och öppenvård.

Sjukgymnastikavdelningen på Blekingesjukhuset i Karlskrona tillgodoser behov av sjukgymnast på sjukhusets avdelningar samt bedriver specialiserad öppenvård till exempel inom stroke-, smärt- och hjärtrehab, samt hand- och reumarehab, andningsvård och barn. På rehabiliteringskliniken får du möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö, nära till kompetenta kollegor för handledning, råd och stöd. Vi arbetar aktivt med både Region Blekinges värdegrund och med rehabiliteringsklinikens egna värdeord: Ett räddat liv ska också levas.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du kommer att ha två roller: dels arbetar du i din grundprofession som fysioterapeut/sjukgymnast, dels ha uppdrag som ställföreträdande avdelningschef och chefsstöd.

I rollen som ställföreträdande avdelningschef fungerar du som chefsstöd, vilket bland annat innebär att arbeta med personalbemanning, koordinering samt delta i planeringen och utvecklingen av avdelningen. Viss fördelning av arbetsuppgifter kommer att ske mellan dig och avdelningschefen. När avdelningschefen är frånvarande är det du som går in som ersättare. Rollen innebär att du kombinerar arbete i din grundprofession med arbete som ställföreträdande avdelningschef.
Rollen som fysioterapeut/sjukgymnast innehåller både arbete i slutenvård och öppenvård inom dagrehabilitering. Öppenvårdsdelen innefattar patienter med rehabiliteringsbehov från rörelse/stödjeorgan och vissa specifika åkommor som t.ex. dystonier och amputerade patienter. Dessutom arbeta vi i CaRe-team (cancerrehab), stroketeam, med reumarehab eller kirurgi.

Hos oss arbetar du i team i samarbete med arbetsterapeut, läkare, sjuksköterska, undersköterska och kurator. Introduktion och handledning ges av erfaren kollega. Vi är en positiv och glad grupp som gärna hjälper varandra. Hos oss får du möjlighet till kompetensutveckling både externt och internt.

Förordnandet som ställföreträdande avdelningschef är tidsbegränsat (med möjlighet till förlängning) och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde. Vi ger dig möjlighet till personlig utveckling och deltagande i Region Blekinges chefsprogram för ställföreträdande chefer. Du erbjuds också intern- och externutbildning inom verksamhetens olika områden.

Rehabiliteringskliniken är en verksamhet i förändring, vilket innebär att det kan vara både spännande och utmanande att jobba här just nu. Trivs du med förändringar och gillar möjligheten att få vara delaktig i att forma din arbetsplats tror vi att du skulle gilla att jobba hos oss!

Kvalifikationer

Den vi söker är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med flerårig erfarenhet inom sitt yrke.

Du har förmågan att entusiasmera andra och aktivt bidra till en god arbetsmiljö. Du är öppen för förändringar och trivs med att arbeta i en ledande funktion.

Som person är du lyhörd och tydlig. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann, kan organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och strukturerat sätt. Du ser och tar tag i saker på eget initiativ. Uppdraget förutsätter att du är skicklig i att kommunicera och har god samarbetsförmåga.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, flexibilitet och goda ledaregenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A916762

Gör ansökan

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.