jobb just nu!

Specialpedagog mot förskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som önskar arbeta i en liten kommun som Habo där närheten till varandra är en styrka. I Habo finns ett livaktigt centrum med härlig natur inpå knutarna. I tjänsten ingår det att arbeta mot 6 förskolor i varierande storlek. Två av förskolorna ligger strax utanför Habo med ett avstånd på max en mil.
Pedagogerna i förskolorna är väl förtrogna med ett nära samarbete med specialpedagog och har en väl inarbetat stödprocess som grund. Andelen förskollärare är hög på samtliga förskolor i området. Kontoret är placerat centralt och angränsar till förskolechefer, specialpedagog och intendent.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog är ditt uppdrag att kartlägga och utreda barns behov för att sedan planera, genomföra och utvärdera lämpliga åtgärder för barn i behov av särskilt stöd utifrån gällande styrdokument. Det gör du tillsammans med arbetslagen och förskolechef. Tillsammans med pedagogerna håller du i de kontakter som behövs för barnens utveckling, t.ex. BHV, habiliteringen, logopedmottagning, hörselvård, m.m. Som specialist på ditt område är du en kvalificerad samtalspartner och kunskapsresurs i arbetslagen och i samtal med vårdnadshavare i pedagogiska frågor.
I uppdraget ingår också att handleda pedagogerna i pedagogiska reflektioner för att utveckla den pedagogiska verksamheten. Du genomför vissa utbildningar för förskollärare inom förskoleområdena.
I olika nätverk kommer du samverka med övriga specialpedagoger och speciallärare i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förskollärar- och specialpedagogexamen.
Vi lägger stor vikt vid ansvarstagande, flexibilitet, samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta självständigt. Du har ett inkluderande och lösningsfokuserat arbetssätt. Du ser möjligheter och anpassar dig enkelt efter ändrade omständigheter. Du har god förmåga att enkelt och tydligt uttrycka dig tal och skriftligt. Eftersom du arbetar med flera arbetslag behöver du ha en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Goda kunskaper inom IT är meriterande.
Erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och AKK är värdefullt.

Körkort är nödvändigt och tillgång till bil är en fördel.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-09-01

Eller efter överenskommelse
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.
Tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum.
80-100%

Ansökan

Referensnummer:   2019-336

Gör ansökan

Övrigt

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.