jobb just nu!

Speciallärare till Stålforsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Stålforsskolan låter vi kreativiteten flöda bland våra elever bland annat genom de aktiviteter och inriktningar vi erbjuder; såsom musik, IT, handboll, fotboll, språk, dans och bild!

Vi arbetar för att skapa goda relationer med fokus på ett uppskattande positivt förhållningssätt. Vår inställning att välja att se möjligheter och att fokusera på elevernas bästa egenskaper gör det lättare för dem att nå goda studieresultat, utifrån sina egna förutsättningar.

På vår skola går 650 högstadieelever fördelat på fyra arbetslag. Geografiskt ligger vi centralt i Eskilstuna stad, med närhet till Vilsta som naturområde för aktiviteter.

Vill du veta mer om vår skola? Läs mer om oss här: www.eskilstuna.se/stalforsskolan

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta tillsammans med dina kollegor för att kunna ge våra elever det stöd de behöver och skapa de allra bästa förutsättningarna i deras vardag? Då tycker vi att du ska söka tjänsten!

Vi söker nu en speciallärare till oss på Stålforsskolan. Vi kommer att starta upp en verksamhet där vi kommer att placera elever som av olika anledningar inte fungerar i den ordinarie undervisningen. Det är ofta elever med oroande skolfrånvaro i form av skolk. Eleverna kommer att vara olika mycket i verksamheten. En del elever är bara där vissa lektioner medan andra har mycket stor del av sin undervisning i denna verksamhet. I rollen som speciallärare leder du undervisningen för eleverna i gruppen och samarbetar med övriga lärare på skolan. Du använder din specialpedagogiska kompetens för att bidra till en god undervisning för dina elever. Med god undervisning menar vi en undervisning som ger förutsättningar för alla elever att nå sina kunskapsmål.

En ytterligare person kommer att ha delar av sin tjänst tillsammans med dig. Den personen tillhör också skolans trygghetsteam. Det är viktigt att du är tydlig, positiv och har lätt att samarbeta med personal, elever och föräldrar. Du har vana och erfarenhet av att arbeta med hela processen från kartläggning till uppföljning och analys både på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad, alternativt har en pågående utbildning, som speciallärare/specialpedagog eller är utbildad lärare och har erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd

Meriterande för tjänsten är erfarenhet av arbete inom specialpedagogik samt behörighet mot de äldre åren (åk 7-gymn). Det är en fördel om du talar arabiska eller somaliska. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska språket samt har grundläggande IT-kunskaper.

Låter uppdraget spännande? Vill du veta mer om tjänsten? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4879

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.