jobb just nu!

Speciallärare/ specialpedagog till Korsbackaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Korsbackaskolan är en 7-9-skola centralt belägen på promenadavstånd från tågstationen i Kävlinge. Skolan renoverades nyligen och har fått nya fina och stimulerande lärmiljöer. Måluppfyllelsen är hög och våra förväntningar på elever och pedagoger likaså. Genom samarbete, gemensamt ansvar, god kommunikation och tydlighet når våra elever goda resultat och utvecklar förmågor de har glädje av både idag och i framtiden.

Att förbättra kvalitén genom uppföljning, utvärdering och utveckling är grundläggande för oss. Det gör vi genom att kontinuerligt säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet. Vårt arbete utgår från ett kollegialt lärande och en delakultur där vi regelbundet träffar kollegor för att säkerställa en god kvalitativ undervisning med eleven i fokus. Varje elev har en egen dator/lärplatta och i samtliga klassrum finns teknisk utrustning som Smartboards och Apple-TV. Till vår hjälp finns stödfunktioner för tekniska program och hjälpmedel som arbetar för att underlätta elevens lärande och pedagogens arbete. Som en naturlig följd av 1:1-satsningen har våra pedagoger tillgång till personliga datorer och lärplattor.

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Det finns totalt elva kommunala grundskolor i Kävlinge kommun.

Arbetsuppgifter

Speciallärare/ lärare i kärnämne

Korsbackaskolan söker dig som är speciallärare/ lärare i ett kärnämne i kombination med annat ämne. Du har intresse för och kunskap om att arbeta med elever med särskilda behov. Tjänsten kräver intresse för att skapa goda relationer med elever och övrig personal, att du är flexibel och lyhörd. Elevernas behov styr verksamheten och vi tror på att varje elev har möjlighet att lyckas utifrån sina förutsättningar.

Ditt uppdrag som speciallärare innebär att planera, dokumentera, genomföra och utveckla undervisningen grundat i elevernas behov. Tillsammans med dina kollegor planerar, genomför och ansvarar du för det pedagogiska arbetet i verksamheten. Du ska kunna arbeta med elever med inlärningssvårigheter såväl som elever som är i behov av stöd utifrån sociala svårigheter. Tjänsten innefattar undervisning i mindre grupp samt att man stöttar elever i klass.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans arbetar för skolans alla elever. I uppdraget ingår att du (kontinuerligt och) vid behov deltar på EHT- möten där vi arbetar hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever. Korsbackaskolan arbetar efter devisen att alla elever är allas elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kreativ och har förmåga att entusiasmera skolans elever. Du har höga förväntningar på dem, tror på att alla kan lyckas och genom ett strukturerat och tydligt ledarskap skapar du en positiv lärmiljö.

Du har intresse för och kunskap om att arbeta med elever med särskilda behov. Tjänsten kräver intresse för att skapa goda relationer med elever och övrig personal och att du är flexibel och lyhörd. Elevernas behov styr verksamheten och vi tror på att varje elev har möjlighet att lyckas utifrån sina förutsättningar.

Är du den vi söker så tveka inte att höra av dig.

Anställningens omfattning

Tillträde: Januari 2020
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   287/19

Gör ansökan

Övrigt

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.