jobb just nu!

Speciallärare alt Grundskollärare åk 4-6 sv/eng/bild

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även skolbarnomsorg.

Enheten grundsärskola (skolår1-9) är förlagd vid två skolor, Södra skolan och Råssnässkolan. Vi har även ett LSS fritids för ungdomar som fyllt 13år. Grundsärskolans vision är att vara en modern, öppen, stolt och nyskapande mötesplats för en hållbar utveckling inom lärande, hälsa och demokrati med sikte mot framtiden. Alla ska känna tilltro till den egna förmågan och bidra till att arbetsglädje, engagemang och att framtidstro präglar vår verksamhet. Våra elever är verksamhetens främsta drivkraft, då deras utveckling stimulerar till att ständigt söka den främsta och bästa undervisningsformen för varje enskild individ.

Arbetsuppgifter

Grundsärskolan med placering på Mariebergsskolan söker nu en legitimerad lärare/speciallärare mot utvecklingsstörning för undervisning i åk 4-9 i svenska och engelska. Uppdraget innebär mentorskap för en grupp elever. Du bedriver en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån grundsärskolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget du tillhör.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare/speciallärare med behörighet att undervisa i åk 4-6 svenska och engelska Det är meriterande om du har några års erfarenhet av läraryrket. Du har god insikt och kunskap om skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du har god datavana och får gärna ha erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, har tydliga förväntningar på eleverna och har förmåga att anpassa undervisningen så att all elever utvecklas.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med utvecklingsstörning, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och goda kunskaper i språkutvecklande arbetssätt. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du är prestigelös och har lätt för att skapa goda relationer till barn, föräldrar och kollegor. Vi söker dig som är positiv, stresstålig och har lätt att samarbeta med andra.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-02-04

Tillträde kan ske löpande under terminen. Omfattning av tjänst kan diskuteras.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   B 505/18

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.