jobb just nu!

Specialistläkare (LUS) till VO Urologi i Malmö

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Urologi är en specialitet med ett samlat ansvar för medfödda och förvärvade sjukdomar och skador inom njurar, urinvägar och de manliga genitalorganen. Specifikt för urologi är, förutom buk- och rekonstruktiv kirurgi, också terapeutisk och diagnostisk endoskopisk kirurgi samt handhavande av högteknologisk utrustning som laser, extrakorporal stötvågsteknik, ultraljud samt robotkirurgi.

Vanliga sjukdomsgrupper är tumörer, missbildningar, konkrement i urinvägarna, infektioner, trauman, prostatasjukdomar, funktionsrubbningar inom nedre urinvägar, sjukdomar i testis och epididymis samt problemställningar vid manlig infertilitet och sexuell problematik. Verksamhetsområde (VO) urologi, Skånes universitetssjukhus (SUS), är indelat i fyra team: prostatacancer, urotelial cancer/stor öppen kirurgi, njursjukdomar samt sten.

Vid (VO) urologi, SUS, bedrivs en omfattande forsknings- och undervisningsaktivitet inom flera av urologins profilområden. Till verksamheten finns knutna forskningslaboratorier främst med inriktning på tumörsjukdomar, men även på urininkontinens. Inom forskningsverksamheten finns två professurer, och en forskningsadministratör som är anställda vid enheten för urologisk forskning i Malmö som är en del av Institutionen för translationell medicin vid Lunds universitet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en specialistläkare som framförallt kommer att arbeta med utredning och behandling av prostatacancer. Tjänsten är kopplad till prostatacancerteamet och omfattar såväl öppenvård som cancerkirurgisk verksamhet. Öppenvårdsverksamheten inkluderar specialistmottagning, second opinionmottagning och multidiciplinär konferens (MDK). Den kirurgiska verksamheten är främst inriktad på robotassisterad kirurgi, men även en del öppen prostatakirurgi.

SUS är regionalt centrum för kirurgisk och onkologisk behandling av prostatacancer. Den huvudsakliga placeringsorten är Malmö, men prostatacancerteamet har även verksamhet i Lund. Goda möjligheter till forskning erbjuds. I arbetet ingår även jourtjänstgöring.

Arbetstid:
Måndag, onsdag, torsdag kl. 07.30 - 16.00
Tisdag 07.30 - 18.00
Fredag 07.30 - 14.00.

Kvalifikationer

Vi söker dig med svensk läkarlegitimation samt specialistkompetens inom urologi med erfarenhet och särskild inriktning mot prostatacancer och robotassisterad kirurgi. Vi ser det som meriterande om du är självständig robotoperatör, eller om du har betydande erfarenhet av robotkirurgi med erfaren assistent. Tidigare akademiskt arbete är meriterande.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Det är av vikt att du besitter god kommunikations- och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A833209

Gör ansökan

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan ska du scanna in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.