jobb just nu!

Specialistläkare/Överläkare (LUS) till Barn och Ungdomspsykiatrin (BUP) i Trelleborg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) Malmö/Trelleborg stärker den medicinska kompetensen och söker nu en ny överläkare till vår öppenvårdsmottagning i Trelleborg!

Område Malmö/Trelleborg inom BUP består av 120 medarbetare och vänder sig till barn och ungdomar upp till 18 år och deras familjer. Området består av tre öppenvårdsmottagningar, en neuropsykiatrisk mottagning, en mellanvårdsmottagning samt mottagning för spädbarnspsykiatri. Det finns dessutom tillgång till heldygnsvård via en akut- och en vårdavdelning. Vi på BUP arbetar mot Malmö stads samtliga stadsdelsområden samt Trelleborg, Vellinge och Svedala kommuner. BUP i Skåne är numera en ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket innebär att vi har ett dokumenterat nära samarbete med medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning. Evidensbaserad praktik genomsyrar vår verksamhet med stort fokus på utvecklingsfrågor.

På mottagningen i Trelleborg arbetar förutom läkare även olika yrkeskategorier såsom kuratorer, psykologer, medicinska sekreterare, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. Precis som verksamheten överlag, utmärks mottagningarna av en bred barn- och ungdomspsykiatrisk kompetens med tydligt utvecklingsfokus, där ett gott samarbete mellan olika yrkesgrupper tydligt sätter sin prägel på arbetet. Mottagningen har trevliga lokaler och är belägen i centrala Trelleborg nära centralstation och bussar vilket gör det lätt att ta sig hit även för dig som pendlar.

Arbetsuppgifter

I din roll som specialistläkare, eller överläkare, hos oss arbetar du med fördjupade bedömningar, diagnostik och behandling tillsammans med ett engagerat tvärprofessionellt team. I tjänsten ingår även jourtjänstgöring i den samlade barnpsykiatrins jourlinje i Region Skåne samt handledning av ST-läkare och underläkare.

Andelen barn/tonåringar som utreds med frågeställningar kring utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser har ökat i hela riket under de senaste åren, medverkan i utredningar samt farmakologiska insatser för dessa grupper utgör i dagsläget en stor del av arbetet. Till detta kommer övrig farmakologisk behandling och konsultationer med teammedlemmar. Som överläkare har du en mycket viktig roll att medverka i olika interna konferenser på mottagningen.

BUP i Skåne kännetecknas av ett ständigt pågående förbättringsarbete för att utveckla den vård och det omhändertagande vi önskar ge våra patienter där du som specialistläkare på ett självklart sätt bidrar med medicinsk kompetens.

Det finns goda möjligheter till personlig kompetensutveckling samt forskningsmöjligheter i överenskommelse med närmaste chef. BUP i Skåne har ett dokumenterat nära samarbete med institutionerna vid Lunds universitet. Verksamheten har flera forskarutbildande medarbetare med möjlighet till handledning.

Kvalifikationer

För rollen som specialistläkare söker vi dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård samt med specialistkompetens i barn- och ungdomspsykiatri, alternativt psykiatri.

För rollen som överläkare söker vi dig som utöver ovannämnda meriter även är disputerad, har flerårig tjänstgöring med tydligt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde samt dokumenterade undervisnings- och/eller handledarmeriter.

För båda rollerna krävs språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och familjer, likaså om du tidigare har arbetat i Melior och/eller WebPASiS.

Som person söker vi dig som har god kommunikativ förmåga och som på ett tydligt och pedagogiskt sätt kan förmedla kunskap och budskap. Vi ser även att du har god förmåga till att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är intresserad av att arbeta i ett barnpsykiatriskt team med ett tvärvetenskapligt synsätt och medverka i förändrings- och utvecklingsarbetet inom BUP. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A913280

Gör ansökan

Övrigt

Förutom den elektroniska ansökan ska du scanna in vidimerad kopia på legitimation, specialistkompetensbevis, disputation, docentur, publikationslista samt övriga handlingar som du önskar åberopa. OBS! Dessa handlingar skickas vidare för sakkunnigbedömning därför ska de medfölja din ansökan (annars kan din ansökan ej bedömas). Vid eventuella frågor maila till: rekryteringsservice.gsf.rs@skane.se

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.