jobb just nu!

Sommarvikarier funktionshinder/ LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Vi söker timvikarier och semestervikarier till Daglig verksamhet, Bostad med särskild service inom LSS. Är du intresserad av att arbeta med människor med olika funktionsnedsättningar är du varmt välkommen med din ansökan.

Som sommarvikarie eller timvikarie ersätter du ordinarie personal som har semester. Du arbetar brukarnära och skall tillsammans med övriga kollegor på arbetsplatsen verkställa beslutet inom LSS för funktionsnedsatta personer med ett LSS-beslut. Detta görs på Daglig Verksamhet och på gruppbostäder.

Anställningsformen är tidsbegränsad månadsanställning (50-100%) med möjlighet att påverka sysselsättningsgraden eller timanställning efter löpande behov.

Arbetsuppgifter

Daglig verksamhet:
Samordna meningsfull sysselsättning. Målet är att utveckla den enskildes möjlighet till förvärvsarbete. Innehåller både aktiviteter med habiliterande inriktning och produktionsinriktade arbetsuppgifter. Arbetet innebär fysisk aktivitet, t.ex. träningsprogram och längre promenader på dagtid. Det innebär även socialt sällskap, samtal och stöttning vid t.ex. måltider och ADL.

Gruppbostad/servicebostad:
Arbetet utgår från hyresgästen bostad där man stöttar i det dagliga livet med t.ex. handling, städning och hygien. Man är också behjälplig och delaktighet i brukarens fritidsaktiviteter, t.ex. bad, bowling, minigolf mm.

I arbetet ingår även omvårdnad, sysselsättning/aktivering, städ, tvätt, matlagning, inköp,
fritidsaktiviteter etc. Kärnan i arbetet är att se till brukarens trygghet och möta de individuella behoven med engagemang och arbetsglädje med ett professionellt bemötande. Vi arbetare utifrån metoden lågaffektivt bemötande och utgår från de resurser samt förmågor varje individ har.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap av att arbeta med tydliggörande pedagogik, problemskapande beteende, alternativ kommunikation (AKK) tex. tecken som stöd, bilder samt sociala berättelser. Arbetet ställer krav på att du har gott bemötande, god samarbetsförmåga, är öppen för förändringar, har ett reflekterande förhållningssätt och att du arbetar efter överenskomna mål. Som person skall du vara tydlig i ditt kroppsspråk, ha god fysisk och psykisk kondition och vara lösningsorienterad.

Vissa arbetsuppgifter utförs på delegation och kräver godkänd delegering. I de fall detta behövs får man denna utbildningen, som är en halvdagsutbildning med kommunens utbildningsansvariga sjuksköterska. Man får även en introduktionsutbildning som är specificerad för vikarier inom funktionshinder utav våra metodutvecklare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasiekompetens gärna från Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Även du som är studerande på gymnasieutbildningar eller andra utbildningar med inriktning mot service och människovårdande yrken. Meriterande är utbildning med inriktning mot funktionshinder samt arbetslivserfarenhet inom omvårdnadsarbetet.

Dokumentation och kommunikation är en del av arbetsuppgifterna och kräver att du har goda
kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
Arbetet kräver också att du har datakunskaper.
Meriterande om du har körkort.
Du skall ha fyllt 18 år.
Som person är du ansvarstagande och har ett respektfullt bemötande.
Du har god samarbetsförmåga och ett reflekterande förhållningssätt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Urval kommer ske löpande.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A927959

Gör ansökan

Övrigt

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.