jobb just nu!

Sommarjobb som rehabassistent på Rehabenheten, ordinärt boende

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Vi behöver stöd under sommaren och söker därför en eller två rehabassistenter till vår verksamhet med brukare i ordinärt boende. Här arbetar du i de egna hemmen och har nära samarbete med arbetsterapeut, fysioterapeut, hemtjänst och sjuksköterskor inom hemsjukvården. Vår målgrupp är personer över 18 år med behov av hjälpmedel och/eller träning i hemmet. När vi inte är hemma hos brukarna samlas vi i fina och moderna kontorslokaler på Eleonoragatan 18, cirka 20 minuters promenad från Eskilstuna centralstation. I anslutning till lokalen finns hjälpmedelsförråd och bilar. Vi delar kontor två och två och de gemensamma utrymmena delas med sjuksköterskor inom hemsjukvården.

Arbetsuppgifter

Eskilstuna är en kommun som satsar på rehabilitering. Vi behöver dig nu i sommar för att kunna erbjuda våra brukare den rehabilitering och träning som de behöver trots semestertider. Det här är ett guldläge för dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut och vill skaffa dig praktisk erfarenhet.
Hembesöken gör du vanligtvis tillsammans med en arbetsterapeut eller fysioterapeut, eller i vissa fall självständigt, beroende på uppdragets karaktär. Tillsammans arbetar ni för att finna en god helhetslösning för brukaren för att stärka dennes självständighet i vardagen. Du bistår våra ordinarie medarbetare med att bedöma behov, prova ut hjälpmedel. göra förflyttningsbedömningar och göra bostadsanpassningar. Vi fokuserar på det brukaren klarar av och det stöd som denne behöver för ett gott liv i vardagen. Träning, aktivitet och delaktighet i vardagen är vår målsättning.

Vi är ett gäng som trivs på jobbet och det syns i vår senaste medarbetarenkät. Här får du chansen att lära dig av duktiga och erfarna kollegor som nästan alla är fysioterapeuter och arbetsterapeuter. I arbetsgruppen finns även en rehabassistent som hjälper till med viss administration, men du skriver dina egna journalanteckningar. När du arbetar med rehabilitering i ordinärt boende får du chansen att arbeta med en bredd av uppgifter och känna på vilken stimulerande utmaning vi har att erbjuda. Du kommer att få chansen att lära dig mycket om olika hjälpmedel och förflyttning. Vår arbetsgrupp kännetecknas av att vi lär av och stöttar varandra och vi är bra på att ta emot nya medarbetare. Vi erbjuder flextid och stor frihet för dig att planera dina dagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut. Vi ser helst att du just nu går din fjärde eller femte termin, men även termin tre kan fungera. Det är bra om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med omvårdnad i någon form. Eftersom arbetet är rörligt måste du ha B körkort. Det är också viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har IT vana. Om du talar något annat av de språk som många av våra brukare talar så kan även det vara meriterande.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och deras hälsa. Det är viktigt att du är lyhörd och serviceinriktad och att du har förmåga att skapa god kontakt och samarbete med både kollegor, brukare och anhöriga. Du ser möjligheter och kan inspirera andra att göra detsamma. Du behöver vara ansvarsfull, vetgirig och våga ta för dig.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Sommarjobb/säsongsanställning. Vi enas om ett startdatum i juni. Och vi vill att du jobbar så mycket som möjligt under sommarens studieuppehåll.
Heltid. 40 timmar per vecka.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   5080

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals gata 3D.