jobb just nu!

Sommarjobb på Granlidens äldreboende

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Granlidens äldreboende söker dig som vill arbeta i en framtidsbransch och som är genuint intresserad av att arbeta med äldre människor. Äldreboendet är en intraprenad belägen vi havet och golfbanan i Hovås. Vi har nära till bad och goda kommunikationer med Göteborgs stads centrum såväl som nya Hovås.

I arbetet hos oss utgår vi från ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att vi utgår från vad våra hyresgäster vill och vi försöker att skapa en meningsfull, begriplig och hanterbar vardag för hyresgästerna såväl som för oss som själva.

Som semestervikarie ska du ge individuell omsorg, omvårdnad och service till våra äldre. Arbetet innebär bland annat att du ska hjälpa till med personlig hygien, hjälp vid måltider, tvätt, städning och promenader. En mycket viktig del av arbetsuppgifterna är att skapa trivsel och social gemenskap tillsammans med våra hyresgäster. Dokumentation och uppföljning är en del av det dagliga arbetet

Granliden erbjuder introduktion för alla sommarvikarier i form av utbildning, handledning, och praktik. På Granliden kan du äta frukost och/eller kvällsmat tillsammans med hyresgästerna till en mindre kostnad som betalas via lönen. Du kan också beställa lunchmat direkt från centralköket. Vi erbjuder även massagefåtölj och möjlighet till reflektion över arbetet i grupp. Framförallt erbjuder vi ett roligt arbete fyllt av glädje och gemenskap - en erfarenhet att bära med sig hela livet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg och/eller omvårdnadsutbildning. Du måste ha fyllt 18 år. Det är viktigt att du är ansvarstagande, omsorgsfull och lyhörd för våra hyresgästers behov. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga, tålamod och en stor portion humor. Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande som för oss innebär det att du har respekt för både hyresgäster, anhöriga och arbetskamrater och att du visar engagemang och arbetsglädje.
Det är viktigt att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska också kunna utföra enklare hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering av sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-06-24

Tidsbegränsad till: 2019-08-31

17-21/6 är en introduktionsvecka innan vikariatet börjar den 24/6.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A845724

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Granlidens äldreboende har driftsformen intraprenad vilket innebär att vi fortfarande är en kommunal verksamhet, men att vi har större möjlighet att själva påverka hur verksamheten skall utformas i positiv riktning för våra äldre och för våra medarbetare.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.