jobb just nu!

Sommarjobb: Guide - Alsters Herrgård

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och inköp av konst och konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Vi driver också Alsters Herrgård, teaterbiografen Arenan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Förvaltningen står för drift och underhåll av idrottsplatser och motionsspår. Vi stödjer på olika sätt idrotten, kulturen och föreningslivet.

Inför kommande säsong 2020 söker vi guider till Alsters herrgård Gustaf Frödings minnesgård. Tjänsten är en timanställning på ca 50-75 % maj-september samt timmar i april för utbildning. Att arbeta som guide på Alsters herrgård innebär ett stort engagemang för verksamheten och Gustaf Fröding. Som guide ser du helheten men också de små detaljerna.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår guidning i utställningen om Gustaf Fröding samt att sköta butiken/receptionen. I detta ingår värdskap, ta emot bokningar och butiksförsäljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är
- glad och serviceinriktad, gärna med erfarenhet av serviceyrken, eftersom arbetet innebär mycket kundkontakt och vi vill att alla våra besökare ska känna sig välkomna och väl omhändertagna. Värdskapet är av yttersta vikt.
- intresserad av litteratur eller liknande inom kulturområdet och har studerat på högskolenivå eller motsvarande.
- en god berättare som tycker att det är roligt att tala inför grupp, eftersom visningarna är en stor och viktig del i verksamheten.
- kreativ och flexibel, eftersom arbetet ofta innebär att hålla koll på många saker samtidigt.
- intresserad av kultur i Värmland och turism, eftersom receptionen/butiken fungerar som turistinformation.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-05-01

50-75 %
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A927745

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.