jobb just nu!

Socionom/Kurator till område psykiatri

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Område Psykiatri står inför en spännande tid, där vi arbetar för en modernare psykiatri. Vi arbetar för en personcentrerad vård och söker nu dig som är intresserad av att arbeta med människor, är driftig, engagerad och flexibel att kunna hantera varierande åtaganden samt kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter.
Vill du vara med och bygga framtidens psykiatri, välkomnar vi din ansökan!

Som socionom/kurator i vår nya öppenvård kommer du att ha ett varierande och vårdintensivt arbete med mycket egenansvar. Du kartlägger patientens behov av stöd.

För att du ska trivas hos oss är du trygg i din yrkesroll och trivs med att den ena arbetsdagen inte behöver vara den andra lik.

Arbetsuppgifter

Som socionom/kurator inom område psykiatri lyfter du fram det psykosociala perspektivet och bidrar med kunskap kring olika typer av insatser. Arbetet kännetecknas av en kombination av olika former av social rådgivning, sociala åtgärder, samordning, samarbetar med vårdgrannar och myndigheter samt har stödsamtal med patienten.

Du har förmåga att ställa om vid olika situationer, kan självständigt ta ansvar för att prioritera, planera och strukturerar ditt eget arbete samt driva flera uppgifter parallellt, ta egna initiativ och fatta beslut i svåra situationer.
Du har god förmåga att kommunicera, vara lyhörd för din omgivning liksom att samarbeta med kollegor. Du trivs med att vara tillmötesgående samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.
Du stödjer både patient och närstående att hantera inre och yttre påfrestningar som kan uppstå i samband med sjukdom och kriser.
Arbetet kräver att du är stabil och kontrollerad i svåra situationer.

Du är van datoranvändare och har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som socionom/kurator inom öppenvård kan du alltid se fram emot nya utmaningar!

Kvalifikationer

Kvalifikationskrav är socionomexamen, meriterande med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du är van att arbeta såväl självständigt som i team och har god samarbetsförmåga. Du är intresserad av psykiatri. Stor hänsyn tas till den personliga lämpligheten.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   Persr/338/2019

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.