jobb just nu!

Socialsekreterare Vuxenenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

På Vuxenenheten arbetar vi med vuxna personer med psykosocial problematik i form av bland annat missbruk och boendeproblem. Vuxenenheten är under expansion och denna tjänst är en utökning av utredningsgruppen. Den socialsekreterare vi söker ska i huvudsak arbeta med målgruppen vuxna, det vill säga personer över 20 år.

Arbetet innebär att utreda anmälningar och ansökningar rörande brukare inom målgruppen. Målet med vårt arbete är att utforma insatser så att brukaren kan leva ett självständigt och bra liv. I arbetet ingår att motivera och stödja den enskilde innanför givna ramar samt att följa upp insatser och planeringar. Arbetet innebär samverkan med såväl externa som interna aktörer samt dokumentation som ett viktigt verktyg i myndighetsutövningen.

Enheten är funktionsindelad; Mottagning, utredning/stöd, boende och en resursgrupp för vuxna. Resursgruppen är en viktig del i enhetens särskilda fokus på svårare social problematik. Hos oss arbetar vi alla för att bidra till ett gott arbetsklimat på enheten och alla är delaktiga i vårt samverkans- och kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och har erfarenhet av myndighetsutövning. Du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med problem som är relaterade till målgruppen, såsom svårare psykosocial problematik, missbruk och andra faktorer som hindrar brukare på arbets- och bostadsmarknaden från att ha en meningsfull vardag. Det är önskvärt att du har erfarenhet av Vuxenenhetens målgrupp som helhet.

Som person får du gärna vara av nyfiken natur, ha humor samt vara öppen för annorlunda och okonventionella idéer och lösningar. Du har förmåga att sortera och prioritera vad som behöver göras på både kort och lång sikt samt förmåga att göra bedömningar i akuta situationer. Du behärskar det svenska språket både muntligt och skriftligt.

Enheten arbetar kontinuerligt med ordning och reda i myndighetsutövningen, det är därför av stor vikt att du känner till socialtjänstens huvudprocess väl. Utbildning och erfarenhet av ASI samt MI och kunskaper i Treserva är meriterande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A849735

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.