jobb just nu!

Socialsekreterare till Mottagningsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Mottagningsenheten IFO arbetar med myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen, LVU och LVM. Uppdraget är att vara den första ingången vid orosanmälningar omkring barn och ungdomar samt LVM anmälningar och annan oro gällande vuxna.

Länsjouren ligger idag under mottagningsenheten och planeras att bytas ut under 2020. Finns tillgänglig dygnet runt året om när övriga delar av Socialförvaltningen inte är tillgängliga.

Enheten består av 32 medarbetare som jobbar inom:
• Mottagningsenheten som är våra invånares första kontakt med socialtjänsten på dagtid och där jobbar socialsekreterare med myndighetsutövning
• Stoppteamet som är vår resursdel där våra samtalsbehandlare arbetar med insatser riktade mot våldsutsatta, våldsutövare, barn som upplevt våld samt stöd till unga brottsoffer
• En samordnare för Barnahus

Verksamheten leds av en enhetschef, en biträdande enhetschef och två teamledare. Två assistenter är knutna till enheten. Vi värnar om den sociala arbetsmiljön och trivs med vårt arbete, där vi erbjuder möjligheten att arbeta och vidareutvecklas i en trygg och erfaren arbetsgrupp med höga ambitioner. Arbetsgruppen består av kvinnor och män där flera har lång erfarenhet av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att förhands bedöma inkomna anmälningar och ansökningar rörande barn, ungdomar och vuxna samt att påbörja utredning vid behov utifrån SoL, LVU och/eller LVM.

Du kommer att behöva hantera akuta sociala situationer såväl som planerade besök med familjer och deras olika nätverk. Vi värnar om det goda mötet och att varje besök ska vara av god kvalitet för samtliga inblandade. Vidare har du ansvar för att ta kvalitetssäkrade beslut och bedömningar som är till gagn för brukarna. Att vara socialtjänstens ansikte utåt, informera och samverka samt att fungerar konsultativt gentemot samarbetspartners är en annan viktig arbetsuppgift.

Här kommer du att ingå i ett team bestående av 10 socialsekreterare och en teamledare, där det finns möjlighet till gott stöd av erfarna medarbetare, handledning och tydliga rutiner. Vi erbjuder även friskvård i form av bidrag eller tid samt flextidsavtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och gärna utbildning i BBIC och/eller ASI. Det är starkt meriterande att du har erfarenhet av kommunal socialtjänst och myndighetsutövning och gärna tidigare har erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. Flerspråkighet i somaliska och/eller arabiska är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. I arbetet är det viktigt med förmåga till samarbete samt flexibilitet. Vidare är du lyhörd, anpassningsbar och tolerant mot olikheter, varpå det är viktigt att du har en kunskap och kompetens kring jämställd service och bemötande. Arbetet är beslutsintensivt och kräver att du kan fatta självständiga beslut i enlighet med rutiner och enligt delegation. Som person är du behärskad och bevarar lugnet i pressade och akuta situationer. Då arbetet innefattar noggrann dokumentation ser vi att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska.

Eftersom det är ett rörligt arbete ser vi gärna att du har b-körkort.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse
1 st. tillsvidare och 1 st. vikariat (1 år)
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5046

Gör ansökan

Anställning

Dagtid

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.