jobb just nu!

Socialsekreterare till Enheten för vuxenstöd, boendegruppen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter

Enheten för vuxenstöd vänder sig till personer som har behov av psykosocialt stöd. Det kan gälla problem med missbruk och beroende, psykisk ohälsa, våld i nära relationer eller boende. Enheten består av gruppen för unga vuxna, vuxengruppen, boendegruppen, mottaget samt vuxenstödsteamet. Vi söker nu en ny kollega till boendegruppen.

Arbetar du inom boendegruppen innefattar dina arbetsuppgifter kvalificerat utrednings-, uppföljnings- och förändringsarbete riktat mot boende. Utifrån socialtjänstlagen handläggs och följs bistånd upp i form av sociala boenden och kommunala kontrakt. Socialsekreterarna i boendegrupper utreder behov av skyddat boende vid våld i nära relationer och hedersrelaterat förtryck. De upprättar även remisser till Fastighetskontoret avseende hjälp vid bostadsanskaffning och de arbetar med vräkningsförebyggande arbete.

Halva din tjänst består även av arbete med boendecoachande verksamhet, där vi erbjuder individen insatser som ökar möjligheten att hitta ett ordnat och eget boende. Du planerar och genomför bosökarkurser i grupp, boendecoachar enskilda hushåll samt ger löpande rådgivning i bostadssökande.

Arbetet som socialsekreterare innebär myndighetsutövning, vilket kräver både ansvarstagande och en ödmjukhet för att de beslut som vi fattar påverkar människors liv. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv för den enskilde individen och vi samarbetar utifrån detta med den enskildes nätverk, utförare av insatser samt andra myndigheter och organisationer. Stöd ges av enhetens 1:e socialsekreterare genom metodhandledning individuellt och i grupp i det dagliga arbetet. Du får även tillgång till regelbunden extern processhandledning. Målet för arbetet är att hjälpa de personer som söker sig till enheten att få rätt stöd och service.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss erbjuds du ett stimulerande arbete och delaktighet i en engagerad arbetsgrupp med bred och djup kompetens. Kompetensutveckling och omvärldsbevakning är en viktig del i arbetet och vi arbetar aktivt med att alla som arbetar på enheten skall uppleva att de utvecklas och stärks i sin yrkesroll kontinuerligt över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser det som en stor merit om du har erfarenhet inom myndighetsutövning. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta som socialarbetare inom verksamhetsområdet med kunskaper om gällande lagstiftning och samverkande myndigheter ser vi även detta som mycket positivt. Det är meriterande om du har erfarenhet av dokumentationssystemet Treserva och tidigare erfarenhet av boendecoachning.

I din roll som socialsekreterare ser vi att du är strukturerad och har en förmåga att överblicka och prioriterar dina arbetsuppgifter. Då arbetet innebär ett tätt samarbete med både interna och externa samarbetspartners har du ett gott bemötande och professionellt förhållningssätt. Du tar gärna eget ansvar för dina arbetsuppgifter och driver självständigt egna processer. Vidare är du nytänkande och ser möjligheter till förbättringar i verksamheten genom att utmana arbetssätt och metoder.
B-körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde 2020-05-01 eller enligt ök. Anställning pågår tom 2020-12-31, med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   80/20

Gör ansökan

Övrigt

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.
 
När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.
 
Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.