jobb just nu!

Socialsekreterare Försörjningsstöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun.

Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.


Vårgårda är en kommun som vill framåt - vi inför nu ett digitaliserat beslutsstöd vid återansökan av försörjningsstöd för att frigöra mer tid att möte medborgarna. Under hösten har ett utvecklingsarbete genomförts kring detta och vi söker nu dig som vill följa med oss på den fortsatta resan!

Enhet Arbetsmarknad omfattar försörjningsstöd, arbetsmarknadssamordning, utförardelar inom arbetsmarknadsinsatser, flyktingmottagning och daglig verksamhet. Enheten har ett brett uppdrag mot olika målgrupper med tydliga politiska mål mot arbete och utbildning där enheten arbetar utifrån en politisk antagen arbetsmarknadsstrategi.

Arbetsuppgifter

Som handläggare inom försörjningsstöd handlägger du ansökningar om försörjningsstöd som inte hanteras av det automatiserade beslutsstödet. Du samarbetar nära internt inom enheten med arbetsmarknadssamordnare och utförare av arbetsprövning. Du samarbetar även med andra externa instanser som ex Arbetsförmedling och Försäkringskassan.


Tillsammans med kollegor i arbetsgruppen erbjuder vi en trevlig arbetsplats med ett öppet arbetsklimat. Kontoret är beläget i centrala Vårgårda med närhet till tågstationen.

Medarbetarna i Vårgårda kommun upplever att det är positivt att arbeta i den lilla kommunen utifrån att man får lära sig om många olika områden.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom socialtjänst och erfarenhet av att arbeta med automatiserat beslutsstöd är meriterande.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med ny teknologi som stöd och vill medverka till att fortsätta utveckla enhetens arbetssätt och metoder för att fler människor ska komma till utbildning och arbete.

Du bör vara noggrann i ditt arbetssätt, arbeta strukturerat och ha förmågan att självständigt driva ditt arbete utifrån gällande rutiner och riktlinjer. Du tar initiativ och uppnår resultat. Du har en empatisk förmåga och är tydlig i din muntliga och skriftliga kommunikation.

Anställningens omfattning

Urvalsprocessen påbörjas omgående och pågår löpande under hela ansökningstiden. Tillträde sker efter överenskommelse och om erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A839877

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:

Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.