jobb just nu!

Socialpsykiatrins Hemtjänst söker nu fler kollegor.

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Nu söker vi åtta nya kollegor till Socialpsykiatrins hemtjänst. Vi arbetar med individuellt stöd i vardagen till vår målgrupp. Vi vill skapa goda förutsättningar för våra brukare att uppnå ett så självständigt liv som möjligt. Socialpsykiatrins hemtjänst/boendestöd finns beläget på Pressaregatan 11 i Eskilstuna.

Arbetsuppgifter

Skulle du trivas i en roll där du arbetar hemma hos brukare i varierande situationer. Då ska du söka den här tjänsten.

Vår målgrupp är vuxna personer i varierande åldrar som behöver stöd och omsorg utifrån främst en socialpsykiatrisk problematik, till exempel personlighetsstörning, självskadebeteende eller olika kognitiva funktionsnedsättningar. Emellanåt med kombinerade fysiska hälsobekymmer.

Arbetsgivaren tillhandahåller tjänstebilar för uppdraget samt arbetskläder och olika hjälpmedel som krävs för arbetet

Hos oss arbetar du alltid tillsammans med brukaren mot gemensamma mål. Det dagliga arbetet består bland annat av insatser och dokumentation utifrån individuella genomförandeplaner. Vi använder ett "mobilt arbetssätt" vilket innebär att all dokumentation sker på Ipads direkt efter genomförd insats.

Arbetsuppgifter när du jobbar inom socialpsykiatrins hemtjänst kommer att vara att arbeta stödjande i vardagen vilket innebär att du bland annat arbetar med:

• Med allt i hemmet förekommande
arbetsuppgifter så som tvätt, städ, hygien/ nära
omvårdnad.
• Nära samverkan med interna/externa aktörer
som biståndshandläggare, distriktssköterska,
psykosmottagningen, rehabpersonal samt
anhöriga utifrån brukarens behov.
• Motivationsarbete ,uppmuntra till delaktighet.
• Insatser utifrån individuella
genomförandeplaner
• Medicindelning efter avklarat delegeringsprov
• Dokumentationen sker i systemet VIVA.
• Du planerar vårdens utförande genom, både
enligt individuella genomförandeplaner och SIP
(samordnad individuell plan).
• Kontaktperson till flertalet brukare.
• Planera, genomföra och följa upp insatser
utifrån evidensbaserad praktik
• Verkställer insatser enligt Trygg och säker
hemgång från vårdvistelse.
• Ledsagning ingår.

För att skapa goda förutsättningar för våra medarbetare erbjuder vi löpande kompetensutveckling i bland annat:
Utbildning i MI (motiverande samtal) och TBA (tillämpad beteendeanalys), basutbildning för arbete med målgrupp, modigt medarbetarskap (kommunikationsverktyg), evidensbaserad praktik och regelbunden ärendehandledning.

Kvalifikationer

Nu söker vi dig med avslutad gymnasieutbildning. Är du även utbildad undersköterska ser vi det som en fördel men inget krav.

Det är starkt meriterande om du tidigare arbetat med målgruppen med psykiska funktionsnedsättningar och hemtjänst. Har du även erfarenhet av att ha arbetat med genomförandeplaner och har vana av dokumentation är det meriterande. Har du erfarenhet av MI samt TBA ser vi det som positivt. Det är krav att du är villig att göra kunskapsprov för medicindelegering.
Det är även ett krav att du har mycket goda kunskaper och kan uttrycka dig väl i svenska , i både tal och skrift, samt har en mycket god vana av att använda dator som arbetsredskap.

Vi vill bygga upp en arbetsgrupp som arbetar mot gemensamma mål. För att lyckas i rollen söker vi dig som är strukturerad, tydlig och kan arbeta självständigt. Det är av stor vikt att du kan sätta gränser hos brukaren och skiljer på det professionella och det privata. Du är stresstålig, trygg, lösningsfokuserad och har en förmåga att skapa förtroende och kontakt. Olika behov och skiftande mående hos våra brukare gör också att du behöver vara flexibel med god förmåga att kunna anpassa dig utifrån situation.
Vi lägger stor vikt vid personlig mognad samt att du har ett gott bemötande till våra brukare.

Då vi arbetar i hela kommunen så är det ett krav att du har B-körkort samt god körvana.
Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg.


Är du vår nya kollega? Varmt välkommen med din ansökan!

Vi kommer i denna process ha löpande intervjuer.Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4890

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstider är schemalagt dag, kväll samt helger

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.