jobb just nu!

Socialpsykiatrins gruppbostad och Stödboende i Arlöv söker skötare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Burlövs kommun - den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.
Här skapar vi värde för våra medborgare i en kommun i tillväxt.

Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv?

I Burlövs kommun arbetar vi alla utifrån en värdegrund där vi ger ett gott bemötande till varandra och de personer som vi möter i vårt arbete. Vi möter varandra på ett likvärdigt sätt som präglas av respekt, vänlighet och förståelse för varandras olikheter. Vi ger en god service till våra medborgare på ett professionellt sätt, där dialogen lägger grunden till förbättringar i våra verksamheter och vårt arbete.

Vårt uppdrag är att ge service till kommunens invånare och göra det med hög kvalitet, ur ett helhetsperspektiv till den enskilde.
Har du ett genuint intresse för människor och en önskan om ett arbete där just DU är viktig med dina tankar och reflektioner?

Verksamheterna ligger centralt i Arlöv.

Arbetsuppgifter

Vi söker två engagerade skötare till kommunens särskilda boende enligt Socialtjänstlagen inom socialpsykiatrin. Detta är ett bostadsalternativ för vuxna personer med psykiska funktionsnedsättningar, som har tillsyns - och omsorgsbehov där mer eller mindre kontinuerlig närvaro av personal är nödvändig.
Arbetet som skötare omfattar alla förekommande arbetsuppgifter.
I arbetet ingår att aktivt stödja brukaren till att underhålla sin hemmiljö och omsorg, aktiviteter och arbeta för att varje brukare, utifrån sin förmåga, får bidra med inflytande i verksamhetens innehåll. Som skötare arbetar ni med att tillgodose brukarens individuella behov av stöd och omvårdnad, hjälp att skapa ordning och struktur i tillvaron samt förklara och ge stöd att hantera och bemästra olika situationer. Ni hjälper till att skapa ett individuellt och trevligt hem, en meningsfull fritid, kunna stödja den enskilde att komma fram till vad som är hans eller hennes personliga önskemål.

Utgångspunkten i arbetet är att alla människor har en önskan att leva ett meningsfullt och så självständigt liv som möjligt. Våra insatser utformas således efter varje individs egna behov.

Samverkan med interna och externa samverkanspartner är viktigt och ingår i arbetet för att nå bästa resultat. Vår målgrupp är brukare från 20 år och uppåt.

Vi dokumenterar i Lifecare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har omvårdnadsprogrammet med inriktning psykiatri, pedagogisk utbildning eller annan adekvat utbildning för ändamålet. Gärna en relevant eftergymnasial utbildning.
Du måste vara flexibel, initiativrik och kunna arbeta såväl i arbetslag som individuellt. Du har ett personcentrerat synsätt med den enskildes delaktighet i fokus, ser möjligheter och är lösningsfokuserad.
Har en positiv människosyn samt ett tydligt pedagogiskt förhållningssätt. Vi vill se att du har ett brinnande intresse för arbetet med personer med psykisk ohälsa.
Ödmjukhet och förmågan att lyssna är andra egenskaper som vi sätter värde på.
Vi sätter vikt vid personlig lämplighet
Tidigare erfarenheter inom socialpsykiatrin är meriterande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A858532

Gör ansökan

Övrigt

Burlövs kommun ser mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag.

Vi erbjuder utvecklingsorienterade arbetsplatser som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje. Våra medarbetare är engagerade och i högsta grad delaktiga i att steg för steg realisera kommunens mål och uppdrag utifrån vår värdegrund.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.