jobb just nu!

Slöjdlärare 80-100%

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Burlövs kommun - den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.
Här skapar vi värde för våra medborgare i en kommun i tillväxt.

Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv?

Vi arbetar utifrån en värdegrund där vi möter varandra på ett likvärdigt sätt som präglas av respekt, vänlighet och förståelse för varandras olikheter. Vi har ett professionellt sätt, där vetenskaplig grund och dialog lägger grunden till förbättringar i våra verksamheter och för vårt arbete. Vår förhållandevis lilla kommun ger dig stora möjligheter att påverka och delta i utvecklingsarbetet för våra barn och elever.
Tjänsten är en delad tjänst där halva tjänsten är i Åkarp F-3 och andra halvan i Arlöv 7-9

Vårboskolan är en mångkulturell skola i Arlöv strax utanför Malmö stad. Skolan har idag ca 260 elever i årskurserna 7-9. Skolan är 3 eller 4-parallellig och utöver det finns två klasser med nyanlända elever.

Åkarp är ett litet samhälle med närhet till Malmö och Lund samt Alnarps inspirerande naturmiljö. Åkarp har goda kommunikationer med buss och tåg. Skolan har ett centralt läge med 3 min promenadväg från Åkarps station.
Vi söker dig som är intresserad av att delta i och bidra till vårt framgångsrika arbete. De absolut viktigaste resurserna vi har är våra lärare och övriga medarbetare som arbetar runt våra elever.
Du tror på samarbete och på att kollegialt bidra till både din egen och dina kollegors utveckling. Du utgår från ett grundligt arbete på vetenskaplig grund och utifrån beprövad erfarenhet. Du är övertygad om att alla barn och elever kan lyckas och att du är en mycket viktig del i det. Du inser vikten av en rik och bred verksamhet och stimuleras av detektivarbetet att leta efter metoder för att stötta varje elev i dess utveckling.
I Åkarp finns det tre f-3 skolor, inom två rektorsområden, med cirka 430 elever. De skolområdena har två systerområden Dalslund 4-6 och Dalslund 7-9.
Åkarps f-3 skolor erbjuder:
Verksamhet i en kommun med spännande satsningar på skolutveckling och stora möjligheter till utveckling i den egna yrkesrollen
Trygg och stimulerande arbetsmiljö
Inflytande och delaktighet
Elever med hög måluppfyllelse
Engagerade elever och medarbetare samt förväntansfulla föräldrar

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en positiv, engagerad lärare som vill vara med och driva vår pedagogiska utveckling framåt och som ser möjligheter även när något är svårt. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på elevaktiva och formativa arbetssätt, samt på reflekterande lärande. Vi tror att du har lätt att skapa relationer med andra och att du gillar att arbeta tillsammans i team och att inspirera och bli inspirerad av dina kollegor i arbetslaget.

Att använda digitala verktyg är en självklar del av din lärargärning och du strävar efter att utveckla din egen och framför allt elevernas digitala kompetens i er dagliga vardag. Då både du och eleverna har personliga digitala verktyg, och det finns en projektor i varje klassrum, finns möjligheterna att använda en modern pedagogik där tekniken stödjer elevernas lärande.

Halva tjänsten kommer att förläggas i Åkarp F-3 där du är ansvarig för undervisningen i textilslöjd i årskurserna 3.

Den andra delen av tjänsten kommer att vara på Vårboskolan i Arlöv, åk 7-9. Där arbetar du tillsammans med en kollega som undervisar i hela slöjdämnet. Utifrån din behörighet skapar vi en tjänst som fungerar med din slöjdkollega där.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad grundskollärare med ämnesbehörighet i textilslöjd eller i hela slöjdämnet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom skola sedan tidigare och har ett naturligt ödmjukt och lågaffektivt bemötande till eleverna. Du ska ha hjärtat på rätta stället och ha ett professionellt förhållningssätt.
Vi sätter stort värde på ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och förmåga att skapa goda relationer. Du har förmåga och vilja att arbeta självständigt och kan arbeta tillsammans med pedagoger i andra ämnen för att utveckla ett språkutvecklande förhållningssätt.

Du är en trygg, och stabil person och samarbetar med andra på ett lyhört sätt.

Omfattning: 80 - 100 %

Anställningens omfattning

2019-08-12 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A876305

Gör ansökan

Övrigt

Burlövs kommun ser mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag.

Vi erbjuder utvecklingsorienterade arbetsplatser som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje. Våra medarbetare är engagerade och i högsta grad delaktiga i att steg för steg realisera kommunens mål och uppdrag utifrån vår värdegrund.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.
Enligt skollagen (2010:800) krävs ett registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister för att arbeta inom förskoleverksamhet, skola eller skolbarnomsorg. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.